5 grootste scooterdealers van Nederland en België

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

Vrijwel iedere tiener droomt van een scooter, en niet alleen tieners, ook steeds meer volwassenen kiezen voor een scooter. Dat is ook niet raar, aangezien scooters erg handig zijn. Je kunt er makkelijk kleine afstanden mee afleggen en het is in de zomer heerlijk om plezierritjes te maken. Wil je weten waar je jouw scooter of accessoires kopen kan? Bekijk dan snel de vijf grootste scooterdealers van Nederland en België (in willekeurige volgorde).

1. Fast And Furious

Dit is een webwinkel die ontstaan is uit een echte winkel. De fysieke winkel van Fast And Furious is gelegen in Alphen aan de Rijn. Het is een webshop waar je niet alleen scooters kunt kopen, maar ook accessoires voor je scooter. Het fijne van deze webwinkel is dat zij vaak combinatie-aanbiedingen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld momenteel een kortingscode gebruiken om korting te krijgen op de bezorging van je scooter, of krijg je een gratis hangslot wanneer je op een bepaalde manier betaalt. Zij hebben via Kiyoh bijna achthonderd beoordelingen gekregen met gemiddeld afgerond een negen. Er valt dus wel te zeggen dat dit een goede, betrouwbare webshop is.

2. Luytink

Dit is een scooterwinkel gelegen in Groningen. Het heeft al bijna honderd jaar ervaring en is naast het verkopen van scooters en accessoires ook gespecialiseerd in reparatie en onderhoud. Mocht je in het Noorden van Nederland wonen dan kan het dus een slimme zet zijn om goedkoop een scooter aan te schaffen bij Luytink, aangezien je daar dan ook vaak heen kan voor reparaties en dergelijke.

> Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd: Bekijk nu onze scooterhelmen!

3. Scootercity

Scootercity heeft maar liefst drie vestigingen in Amsterdam. Zij zijn gevestigd in Amsterdam-Zuid, Amsterdam Centrum en Amsterdam IJburg. Zij vertegenwoordigen vooral de A-merken onder de scooters. Denk hierbij aan Vespa, Piaggio enzovoort. Zij zijn zelfs een Kymco Flagship Store, dat betekent dat het gehele assortiment van Kymco scooters bij hen te bekijken is.

4. Sunder

Sunder is een vrij speciale webshop voor scooters, aangezien deze scooters verhuren en ook gebruikte scooters aanbieden. De winkel is gevestigd in Den Hoorn. Zij kennen een grote collectie gebruikte scooters en brommers. Dit betekent natuurlijk niet dat je garantie hebt tot aan de hoek. Sunder biedt je namelijk drie tot zes maanden garantie via Bovag voor wanneer er iets gebeurt met je tweedehands scooter. Via Sunder kun je dus goedkoop en veilig een goede scooter aanschaffen.

> zoek je nog een nieuwe scooterhelm? De Shark Openline helmen zijn razend populair op dit moment. Liever een scooterhelm met een open kinstuk? Kijk dan bij de goedkope jethelmen.

5. Prontoscooter

Deze scooterzaak is gelegen in Amersfoort. Ook deze zaak probeert zich weer te onderscheiden van de anderen. Zo kun je er bijvoorbeeld je eigen Vespa samenstellen en makkelijk onderdelen bestellen. Erg handig dus wanneer je graag zelf aan je scooter sleutelt.

Een nieuwe scooter gekocht? Lees hier hoe je een rollerbank kan ontwijken!