Pilotenhelm voor op de motor: besteld vóór 23.59 uur = morgen in huis

Ben je op zoek naar iets anders dan de standaard motorhelmen? En wil je echt iets Lees door

Van laag naar hoog sorteren

21 producten in totaal

Filteren

21 producten in totaal

Filteren
unieks? Dan is een pilotenhelm voor op de motor misschien iets voor jou. Deze helmen zijn zeer stijlvol en hebben een strakke en minimalistische look. De pilotenhelmen zijn naast motors ook geschikt voor scooters.

Wat is een pilotenhelm?

Een pilotenhelm is een moderne versie van de vroegere pilotenhelmen. De losse bril en het open kinstuk maken deze helm extra stoer. Tegenwoordig zijn de helmen voorzien van moderne features, dus de ouderwetse pilotenhelm heeft een nieuw jasje aangekregen. Zeker een helm als de Scorpion EXO-Combat EVO komt het meest in de buurt van de vroegere pilotenhelm.

De Pilotenhelmen in ons assortiment zijn beschikbaar in verschillende maten. De helmen zijn geschikt als motorhelm voor heren én dames. Ben je toch nog niet zeker? Schroom dan niet om contact op te nemen voor advies. Wij helpen je graag bij het aankopen van een pilotenhelm.

ECE 22.05 keurmerk voor helmen

Wil je een pilotenhelm aanschaffen, dan is het belangrijk dat de helm een ECE 22.05 keurmerk heeft. Goed nieuws: alle helmen in ons assortiment – dus ook de pilotenhelmen – zijn voorzien van dit belangrijke kwaliteitskeurmerk.

Wanneer krijgt een helm een ECE 22.05 keurmerk? Wij kunnen je vertellen: niet zomaar! De helm wordt aan allerlei strenge testen onderworpen. Denk aan stevigheid, slijtvastigheid, schokabsorptie. Pas wanneer een helm aan alle eisen voldoet, krijgt het het ECE 22.05 keurmerk toegewezen.

De juiste maat pilotenhelm kopen

Ben je van plan om een nieuwe helm te kopen? Bij het bestellen van pilotenhelmen is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Hier hebben wij een handig stappenplan voor om dit eenvoudig te doen.

 • Gebruik een meetlint
 • Meet de omvang van je hoofd, neem de volgende richtlijnen voor de plaatsing van het meetlint:
  • Meet ongeveer 2,5 cm boven de wenkbrauwen
  • Meet vlak boven de oren
  • Meet het grootst mogelijke omtrek van je hoofd
 • Noteer het aantal centimeters
 • Bekijk de matentabel
 • Noteer de maat

Als je de juiste maat hebt gevonden kun je jouw pilotenhelm kopen.