Sorteren op:
Scorpion scooterhelm

Scooterhelm Scorpion EXO: Op werkdagen voor 23:59 besteld = morgen in huis!

Als je op de scooter rijdt, is het belangrijk dat je goede hoofdbescherming draagt. Het is Lees door

Van laag naar hoog sorteren

34 producten in totaal

Filteren

34 producten in totaal

Filteren
dan ook niet gek dat het wettelijk verplicht is om een helm te dragen als je met de scooter op de openbare weg rijdt. Hierbij maakt het niet uit welk type helm je draagt. Wat wel belangrijk is, is het keurmerk van de helm. Een goedgekeurde helm moet voorzien zijn van het ECE 22.05 keurmerk. Scorpion (ook wel Scorpion EXO) scooterhelmen voldoen aan deze eis. Als je een Scorpion scooterhelm hebt, kun je dus zonder problemen met een scooter op de openbare weg rijden. Niet alleen hebben de Scorpion scooterhelmen een ECE22.05 keurmerk, maar de helmen zien er ook nog eens mooi uit. Bijna alle helmen van Scorpion zijn overigens geschikt voor brildragers. Door een uitsparing in de binnenvoering is er ruimte gemaakt voor brilpootjes. Benieuwd naar een Scorpion EXO scooterhelm? Bekijk dan snel ons aanbod. Een groot voordeel van HelmOnline is dat als je op werkdagen vóór 23:59 bestelt, je de helm de volgende dag al in je bezit kunt hebben!

Scorpion EXO scooterhelm: verschillende type helmen

Als je op de scooter wil rijden, kun je kiezen uit verschillende type helmen. Scorpion heeft alle verschillende helmen in het assortiment zitten. Denk hierbij aan een jethelm, integraalhelm, systeemhelm of crosshelm. Hierdoor zit er bijna altijd een geschikte helm voor jou tussen de Scorpion scooterhelmen.

  • Jethelmen
  • Integraalhelmen
  • Systeemhelmen
  • Crosshelmen

Jethelmen zijn helmen met een open kinstuk. Vaak wordt een jethelm gebruikt op de scooter, omdat hier geen hoge snelheden op gehaald worden. Een jethelm heeft als voordeel dat er veel ventilatie is. Dit is met name erg prettig als je vaak op warme dagen rijdt. Het nadeel van een jethelm is dat de helm geen bescherming geeft voor de kin.

> Tot wel 40% korting: systeemhelmen + motorhoezen!

Integraalhelmen zijn helmen die het gehele hoofd omvatten. Dit is de reden dat een integraalhelm vaak door motorrijders wordt gebruikt. Het voordeel van een integraalhelm is dat het een groot gevoel van veiligheid geeft. Ook is een integraalhelm lekker warm op koude of regenachtige dagen. Een nadeel van een integraalhelm is dat het erg warm is op zomerse dagen.

Een systeemhelm kan gedragen worden als een integraalhelm, maar ook als een jethelm. Dit komt omdat het kinstuk open- of dichtgeklapt kan worden. Hierdoor heb je het beste van beide werelden. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen wanneer je de helm geopend of gesloten draagt. Een nadeel van een systeemhelm is dat je met je handen van het stuur af moet om het kinstuk open of dicht te klappen.

Een crosshelm omvat net als een integraalhelm het gehele hoofd. Toch is er een groot verschil. Crosshelmen hebben vaak een uitstekende vorm ter hoogte van het voorhoofd. Dit moet takken uit het gezicht houden als je off-road tussen de bomen door rijdt. Het voordeel is net als bij een integraalhelm de hoge mate van veiligheid. Het nadeel van een crosshelm is dat de meeste crosshelmen geen vizier hebben. Dit komt omdat de meeste crossers een crossbril dragen tijdens het rijden.

> Motor helm kopen? Bekijk ons brede assortiment helmen, waaronder: