Shark Ridill 1.2 Mecca helmen: Tot wel 40% korting!

Shark Ridill 1.2 Mecca helmen zijn betaalbare helmen met verschillende moderne opties. Ook is het uiterlijk Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
van de Shark Ridill 1.2 Mecca zeer opvallend en mooi afgewerkt. De helmen zijn voorzien van een speciale print. Deze print is op iedere Shark Ridill 1.2 Mecca helm terug te vinden. Het enige verschil tussen de helmen is de kleur van de verschillende modellen. Deze betaalbare helmen van Shark zijn voorzien van moderne technieken. Zo beschikt de helm over 2 vizieren, namelijk een helder anti-kras vizier en een zonnevizier. Beide vizieren zorgen ervoor dat je altijd een optimaal zicht op de omgeving en het overige verkeer hebt. Daarnaast is het heldere vizier ook nog eens Pinlock voorbereid. Dit betekent dat een Pinlock vizier op het heldere vizier gemonteerd kan worden. Het Pinlock vizier zorgt ervoor dat het heldere vizier niet beslaat. Ook dit is bedoeld voor een optimaal zicht op de omgeving en het overige verkeer. Al deze opties zorgen voor een zo comfortabel mogelijke scooterrit of motorrit. 

Helm Shark Ridill 1.2 Mecca: Kan de binnenvoering worden gewassen?

De binnenvoering van een helm kan snel vies worden. Je kunt bijvoorbeeld zweten in een helm, waardoor het zweet in de binnenvoering komt. Ook kan er gel of wax in de binnenvoering komen. Het is daarom erg hygiënisch om de binnenvoering af en toe te wassen. De binnenvoering van de Shark Ridill 1.2 Mecca is hier uitstekend geschikt voor. Dit komt omdat de binnenvoering eenvoudig uitneembaar is. Vervolgens kan gebruik worden gemaakt van een wasmachine. Let hierbij wel op dat de binnenvoering zoveel mogelijk in een waszakje gedaan wordt. Dit werkt als bescherming, zodat er geen gaatjes in kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk dat je met water wast dat niet warmer is dan 30 graden Celsius. Warmer water kan de binnenvoering namelijk laten krimpen. Hierdoor bestaat de kans dat het na een wasbeurt niet meer in de helm past. Dit wil je te allen tijde voorkomen. Als je met de hand wast, is het belangrijk dat je de zeep goed uit de binnenvoering wast. Gebruik voor de zekerheid een extra beetje water, zodat je zeker weet dat er geen zeep meer achterblijft.

  • Bij wasmachine wordt een waszakje aanbevolen
  • Gebruik geen water warmer dan 30 graden Celsius
  • Bij handwas goed kijken of al het zeep uit de binnenvoering is gewassen

> Gratis verzending: Scooterhoes & Schuberth C4 Pro!

Het verschil tussen een Dubbel-D sluiting en een Micrometic snelsluiting

De sluiting van een motorhelm en scooterhelm kan verschillen. Voorbeelden van sluitingen zijn een dubbel-D sluiting en een micrometic snelsluiting. De meest voorkomende sluiting is een micrometic snelsluiting, maar wat zijn de verschillen tussen beide sluitingen? Een micrometische snelsluiting is zeer eenvoudig te openen en te sluiten. Dit is waarom deze sluiting vaak wordt gebruikt. Je kunt de sluitingen herkennen aan de gekartelde strip. Een dubbel-D sluiting heeft daarentegen geen kartels, maar een riempje (vaak van stof). Dit riempje moet je door twee ogen halen, waardoor de helm zichzelf straktrekt. In het begin kan dit erg moeilijk zijn, maar na wat oefening zou het moeten lukken om de sluiting te openen en te sluiten. Een dubbel-D sluiting is over het algemeen sterker dan een snelsluiting. Dit is waarom dubbel-D sluitingen op het circuit worden gebruikt, omdat de snelheden daar extreem zijn.

Bekijk eens deze modellen van Shark: