HJC I90 Solid helm kopen: Bepaal zelf het aflevermoment!

De HJC I90 Solid is een mooie maar ook functionele helm. Het gestroomlijnde design zorgt ervoor Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
dat je weinig tot geen last hebt van wind en ruis op de motor. Hierdoor rij je iedere rit zeer comfortabel. Een andere ideale bijkomstigheid van deze HJC I90 systeemhelm, is dat de helm zowel open als dicht gedragen kan worden.

Veelzijdige helm

Door de dubbele homologatie mag de helm zelfs zowel open als dicht worden gedragen tijdens het rijden. Niet iedere systeemhelm is hiervoor goedgekeurd, maar de I90 Solid van HJC is dat wel. Dit heeft als voordeel dat je in de winter met gesloten kinstuk kunt rijden, maar in de zomer met een open kinstuk. Hierdoor heb je voor ieder weertype een ideale helm en hoef je niet te wisselen tussen een integraalhelm en een jethelm. Daarnaast wordt er standaard een Pinlock vizier meegeleverd, zodat het heldere anti-kras vizier niet beslaat. Met deze helm HJC ben je daarom klaar voor het hele jaar!

  • Gestroomlijnd design
  • Dubbele homologatie
  • Inclusief Pinlock vizier

De helmschaal van de HJC I90 Solid systeemhelm

Deze systeemhelm van HJC is niet zwaar en zit daarom heerlijk op het hoofd. Dit komt mede door de buitenschaal van de helm, die gemaakt is van polycarbonaat. Dit is een lichtgewicht materiaal. Dankzij de geavanceerde CAD-technologie heeft de I90 helm een superieure en comfortabele fit. Daarnaast worden de helmen in 3 schaalmaten geproduceerd. Dit betekent dat de schaalmaat van een kleine helm ook daadwerkelijk kleiner is dan een schaalmaat van een grote helm. Vaak worden helmschalen in één maat geproduceerd en wordt de binnenkant van de helm zo aangepast dat er verschil in maten ontstaat. Om het af te maken is de binnenvoering antibacterieel uitgevoerd. De Supercool™ binnenvoering is daarnaast koel, geurvrij en vochtafdrijvend. Naar eigen wens kan de binnenvoering op ieder gewenst moment worden uitgenomen en gewassen.

  • Polycarbonaat buitenschaal
  • Comfortabel door geavanceerde CAD-technologie
  • Geproduceerd in 3 schaalmaten
  • Uitneembare en wasbare Supercool™ binnenvoering

Let op! Was de binnenvoering nooit op een hogere temperatuur dan 30 graden Celsius! Bij wassen op een hogere temperatuur dan 30 graden Celsius kan de voering gaan krimpen, waardoor het niet meer goed in de helmschaal kan worden aangebracht. Hierdoor kan de helm gaan irriteren tijdens een motorrit of scooterrit.

> Gratis verzending: !

Moet ik gehoorbescherming dragen tijdens het motorrijden?

Als je op hoge snelheid rijdt met de motor, kan er ruis ontstaan. Dit is een contant geluid voor de oren die op 140 kilometer per uur een geluid van meer dan 100 decibel kan produceren. Dit is niet goed voor de oren. Het is daarom aan te raden om gehoorbescherming te dragen tijdens het rijden op de motor. Er bestaan helmen die extra stil zijn door langdurige testen in windtunnels. Deze helmen zijn echter vaak duurder dan andere helmen. Als jouw helm niet extra stil is, wordt het dragen van gehoorbescherming aangeraden! Voorbeelden van gehoorbescherming zijn oordopjes, dempingsfilters of op maat gemaakte gehoorbescherming. Zorg er wel voor dat omgevingsgeluiden nog hoorbaar zijn, zoals een toeterende auto of de sirenes van hulpdiensten.

Andere interessante modellen: