- Vóór 23:45 uur besteld = morgen gratis bezorgd*
- Gratis verzending op gehele assortiment
- Kies zelf je aflevermoment & afleverplek
Zo voer je gemakkelijk jouw elektronische fiets op!
Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.
Nederland is oprecht een land van de fietsen te noemen, zeker aangezien Nederland meer fietsen dan inwoners telt. Er zijn dan ook steeds meer mensen die een elektronische fiets kopen. Je bent veel sneller, maar kan toch nog op het fietspad rijden. Toch is de snelheid voor veel mensen niet genoeg en willen zij hun fiets nog verder opvoeren. Maar hoe gaat dit in zijn werk?
Hoe werkt het opvoeren van een elektrische fiets?
Het opvoeren van een elektrische fiets gaat wel even wat anders in zijn werk dan het opvoeren van een brommer. Vaak wordt er een kleine box op de fiets geplaatst. Deze deelt de gereden snelheid door twee, waardoor de motor denkt dat de helft van de snelheid slechts gereden wordt. Op het display zie je dus de helft van de snelheid die je dan rijdt. De motor gaat niet harder werken, alleen draait deze wat harder, maar dit gebeurt immers ook als je bergafwaarts rijdt.
Ook als je niet zo technisch aangelegd bent is het vrij eenvoudig om het apparaat te installeren. Het is vaak zo dat er een duidelijke handleiding bij wordt geleverd waarin stapsgewijs wordt uitgelegd wat je allemaal moet doen. Het enige nadeel aan dit apparaat is dat je hem moet verwijderen van je fiets wanneer jij hem in de fietsenstalling zet. De apparaten zijn nog redelijk prijzig en dus ook erg aantrekkelijk voor dieven.
De voordelen van het opvoeren van een e-bike
Het opvoeren van een elektrische fiets kent talloze voordelen. Denk dan bijvoorbeeld aan onderstaande punten:
- Je kunt gemakkelijk de dubbele snelheid bereiken die je standaard haalt met een elektrische fiets
- Nooit meer het gevoel ervaren dat je tegen een muur aantrapt wanneer de maximale ondersteuning van de fiets is bereikt
- Niet meer afhankelijk zijn van het beperkte aanbod van speed pedelecs
- Lekker hard kunnen rijden, maar geen gedoe met helmplicht of kentekens
- Het is niet zichtbaar voor de fabrikant, aangezien er geen aanpassingen worden gedaan aan de motor of de software
- Vaak is het apparaat makkelijk door jou zelf te installeren
> nieuw in het assortiment de Schuberth integraalhelmen. De klassieke integraalhelm in een sportief jasje. Zoek je meer een helm waarvan je het kinstuk kan open klappen? Kijk dan eens bij de sportieve systeemhelmen.
Geen helmplicht
Het allerfijnste aan het opvoeren van een elektronische fiets is natuurlijk dat je geen helmplicht hebt, ook al rijd je net zo hard als een scooter. Toch is het niet aan te raden om op een (opgevoerde) elektronische fiets te stappen zonder helm. Hoewel je op het fietspad rijdt kan het zomaar zo zijn dat je wordt aangereden, of een ongeluk veroorzaakt. Een helm kan dan een groot gedeelte van de klap opvangen. Draag dus ten alle tijden een helm wanneer je aan het fietsen bent!
E-bike opgevoerd? Lees hier wat de maximumsnelheid van een e-bike is!