Motor rugzak: voor kleine volumes of veel bagage

Een motor rugzak is ideaal om mee te nemen tijdens het motorrijden om kleine volumes of Lees door

Sorteren

11 producten

Filteren
  1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
    =
    morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

11 producten

Filteren

om veel bagage te vervoeren. De motor zelf biedt niet altijd evenveel ruimte om op een comfortabele en gemakkelijke manier spullen mee te nemen en een motor rugzak is daarvan dan een uitstekende oplossing. Er zijn allerlei soorten motor rugzakken verkrijgbaar en het grootste voordeel daarvan is natuurlijk dat er gemakkelijk spullen mee vervoerd kunnen worden.

Overigens is niet elke rugtas aan te merken als een ideale motor rugzak. Wie dan ook spullen of bagage in een rugzak wil vervoeren, wordt aangeraden om voor een speciale motor rugzak te kiezen. Daar zijn namelijk specifieke kenmerken op van toepassing, zoals een borstriem en een tailleriem. Motor rugzakken met een tailleriem en borstriem kunnen namelijk stevig worden vastgezet, zodat er bij hoge snelheden op de motor geen problemen ontstaan en ook bij het nemen van een scherpe bocht zal de motor rugzak goed blijven zitten.

Motor rugzakken in allerlei soorten, afmetingen en kleuren

Er zijn zeer compacte rugzakken beschikbaar die ideaal zijn voor dagelijks gebruik op de motor. Het aanbod bestaat echter ook uit motortassen voor op de rug die een grote inhoud bieden en meegenomen kunnen worden op de motor als een weekendje weg het doel van de reis is. Zo zijn er motor rugzakken beschikbaar in het aanbod die een inhoud hebben van maar liefst dertig liter.

Een groot deel van het aanbod bestaat uit rugtassen die geschikt zijn voor het rijden op de motor en waterdicht zijn. Dat biedt natuurlijk het voordeel dat als het onderweg gaat regenen je geen extra maatregelen hoeft te nemen om de inhoud van de motortas droog te houden. Andere uitvoeringen zijn niet 100% waterdicht, maar kunnen wel waterdicht gemaakt worden door van de geïntegreerde regenhoes gebruik te maken. De diversiteit in het aanbod met motor rugzakken is zo groot dat je altijd een geschikt exemplaar kunt vinden. Je kan de uitgebreide beschrijving bekijken, de voordelen en nadelen ontdekken en alle eigenschappen op een rij vinden. Je kan zelfs rekening houden met de voorkeur voor een kleur bij het kopen van een motor rugzak.

Een motor rugzak bied jou als motorrijder of scooterrijder natuurlijk praktisch gemak. De motor rugzakken zijn geschikt om spullen in te vervoeren en door de handige draagconstructie heb je altijd de handen vrij om tijdens het motorrijden aan het stuur te houden. De draagconstructie van de motor rugzak bestaat in de basis uit twee schouderriemen in combinatie met bijvoorbeeld een borstsluiting of heupsluiting. Motor rugzakken bieden uitkomst voor motorrijders die geen spullen in een andere ruimte op de motor kunnen herbergen, bijvoorbeeld vanwege de afmetingen van de te vervoeren spullen of schokgevoeligheid van bepaalde apparatuur. Bovendien beschikken moderne en sportieve motoren tegenwoordig nog maar over een beperkte opbergruimte, zodat het dragen van een motor rugzak een uitkomst is.

Motorrugzakken met specifieke eigenschappen

Motorrugzakken beschikken over andere eigenschappen dan de doorsnee rugzak. Zo wordt er bij het ontwikkelen van een motor rugzak rekening gehouden met de wensen van de gemiddelde motorrijder. Er kunnen speciale zakjes zijn aangebracht, waar bijvoorbeeld een smartphone in kan worden opgeborgen en voor het dragen van oortjes tijdens het rijden kan er van de kabelgaten in de motor rugzak gebruik worden gemaakt. Er wordt vaak ruimte geboden voor het vervoeren van een laptop en er zijn zelfs speciale motor rugzakken die de gelegenheid bieden om een tweede helm te vervoeren. Uiteraard kan er altijd een keuze worden gemaakt uit speciale modellen, zoals een motor rugzak met een harde buitenschelp, die op ergonomisch en aerodynamisch gebied is aangepast. Bekijk online de mogelijkheden op het gebied en bestel de gewenste motor rugzak online.