Sorteren op:

De beste HJC motorhelm: gratis verzending

Het aanschaffen van een motorhelm HJC is een klus waar je even de tijd voor moet Lees door

Sorteren

29 producten

Filteren
 1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 2. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 3. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 4. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

29 producten

Filteren

nemen. Een helm is namelijk persoonlijk en moet daarom goed aan jouw eisen voldoen. De eisen voor een helm kunnen verschillen door bijvoorbeeld of je rijdt op een motor of een scooter, waar je gebruikmaakt van je motor/scooter (bijvoorbeeld op de snelweg of alleen in de bebouwde kom) en/of je persoonlijke voorkeuren. 

De keuze uit verschillende type HJC helmen

Als je een motor rijdt dan gaat de voorkeur vaker uit naar een integraalhelm, terwijl scooterliefhebbers eerder voor een systeemhelm of een jethelm gaan. Daarnaast is het budget voor een motorhelm HJC ook bepalend. Gelukkig krijg je bij Helmonline fikse kortingen, dit kan wel oplopen tot zo'n 40% korting.

> Bekijk eens een scooter helm of een HJC retro helm!

Er zijn verschillende typen helmen: een systeemhelm, een crosshelm, een jethelm of een integraalhelm.  Een crosshelm is speciaal bedoeld voor het gebruik tijdens het motorcrosser. Een systeemhelm en een integraalhelm lijken op elkaar omdat deze beiden het volledige hoofd omsluiten. Dit wil zeggen dat het gehele hoofd is omsloten door de helm, zelfs het gezicht en de kin. Het verschil tussen een systeemhelm en integraalhelm is dat bij een systeemhelm het kinstuk beweegbaar is. Hierdoor kunnen brildragers makkelijker de helm opzetten. Een jethelm wordt voornamelijk gebruikt op brommers/scooters, hierbij is er geen bescherming voor de kin de voorkant van het gezicht. 

> Profiteer van gratis verzending: Bestel een HJC RPHA 11!

Het berekenen van de juiste maat voor een HJC motorhelm

Als je een motorhelm gaat aanschaffen dan is een goede maat essentieel. Je kunt de maat van een HJC helm berekenen aan de hand van de onderstaande matenlijst. De omtrek van je hoofd meet je in centimeters met een meetlint. Het meetlint plaats je 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen en je meet vervolgens de omtrek van je hoofd. 

Hieronder zie je welke maat bij welke hoofdomtrek hoort:

 • 48-50 XXXS
 • 51-52 XXS
 • 53-54 XS
 • 55-56 S
 • 57-58 M
 • 59-60 L
 • 61-62 XL
 • 63-64 XXL

> Bekijk ook eens de Scorpion Exo 390 helm of de HJC IS-max II helm: Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis!