Sorteren op:
HJC motorhelm

De beste HJC motorhelm: gratis verzending

Het aanschaffen van een motorhelm HJC is een klus waar je even de tijd voor moet Lees door

Van laag naar hoog sorteren

7 producten in totaal

Filteren

7 producten in totaal

Filteren
nemen. Een helm is namelijk persoonlijk en moet daarom goed aan jouw eisen voldoen. De eisen voor een helm kunnen verschillen door bijvoorbeeld of je rijdt op een motor of een scooter, waar je gebruikmaakt van je motor/scooter (bijvoorbeeld op de snelweg of alleen in de bebouwde kom) en/of je persoonlijke voorkeuren. 

De keuze uit verschillende type HJC helmen

Als je een motor rijdt dan gaat de voorkeur vaker uit naar een integraalhelm, terwijl scooterliefhebbers eerder voor een systeemhelm of een jethelm gaan. Daarnaast is het budget voor een motorhelm HJC ook bepalend. Gelukkig krijg je bij Helmonline fikse kortingen, dit kan wel oplopen tot zo'n 40% korting.

Er zijn verschillende typen helmen: een systeemhelm, een crosshelm, een jethelm of een integraalhelm.  Een crosshelm is speciaal bedoeld voor het gebruik tijdens het motorcrosser. Een systeemhelm en een integraalhelm lijken op elkaar omdat deze beiden het volledige hoofd omsluiten. Dit wil zeggen dat het gehele hoofd is omsloten door de helm, zelfs het gezicht en de kin. Het verschil tussen een systeemhelm en integraalhelm is dat bij een systeemhelm het kinstuk beweegbaar is. Hierdoor kunnen brildragers makkelijker de helm opzetten. Een jethelm wordt voornamelijk gebruikt op brommers/scooters, hierbij is er geen bescherming voor de kin de voorkant van het gezicht. 

Het berekenen van de juiste maat voor een HJC motorhelm

Als je een motorhelm gaat kopen dan is een goede maat essentieel. Je kunt de maat van een HJC helm berekenen aan de hand van de onderstaande matenlijst. De omtrek van je hoofd meet je in centimeters met een meetlint. Het meetlint plaats je 2,5 centimeter boven je wenkbrauwen en je meet vervolgens de omtrek van je hoofd. 

Hieronder zie je welke maat bij welke hoofdomtrek hoort:

  • 48-50 XXXS
  • 51-52 XXS
  • 53-54 XS
  • 55-56 S
  • 57-58 M
  • 59-60 L
  • 61-62 XL
  • 63-64 XXL

Andere interessante producten:

Scooter helm heren
Scorpion Exo 390 helm
HJC integraalhelm