Crosshelm met vizier: Nu met gratis verzending!

De crosshelm met vizier is goed te herkennen. De piek, het vizier, de ventilatiegaten bij het Lees door

Set Ascending Direction

7 producten in totaal

Filter
per page
Set Ascending Direction

7 producten in totaal

Filter
per page
kinstuk. Bekijk nu al onze crosshelmen met vizier en geniet straks van een heerlijke crossrit door de bossen of over het parcour. Natuurlijk kun je dit type helm ook op de openbare wegen gebruiken. Als motorhelm of als scooterhelm bijvoorbeeld.

ECE 22.05 keurmerk

Wist je dat onze crosshelmen met vizier allemaal voorzien zijn van het ECE 22.05 keurmerk? Dat betekent dat de helmen zijn goedgekeurd voor de Europese wegen. Prettig, want zo weet je zeker dat deze helmen voldoen aan de kwaliteitseisen.

Keurmerk ECE 22.05

Alle helmen in ons assortiment zijn goedgekeurd en dus voorzien van dit keurmerk. Ook dit type helmen. De helmen zijn uitgebreid getest op onderdelen als stevigheid, schokabsorptie en slijtvastigheid. 

Hoe meet ik de juiste helmmaat op?

Het uitkiezen van een goede crosshelm met vizier begint al bij de maat. Zeker tijdens het crossen is een te losse of een te strakke helm onhandig en zelfs gevaarlijk. Maak je een sprong, dan word je flink gelanceerd. Dan heb je geen tijd om je te losse helm te corrigeren. Veiligheid voorop. Hoe meet je de juiste helmmaat op van de crosshelm met helmklep?

  • Gebruik een meetlint
  • Plaats het lint 2,5 cm boven je wenkbrauwen
  • Meet vervolgens de omtrek van je hoofd op
  • Doe dit meerdere keren zodat je zeker weet dat je goed meet

Heb je de maat opgemeten? Lees dan de maat af in het matentabel.

De juiste helm met vizier uitkiezen

Niet alleen de maat is belangrijk. Ook welke functies de crosshelm moet hebben, is een punt waar je goed over na moet denken. De één vindt het prettig als de helm een communicatieset heeft. De ander vindt het heel belangrijk dat een helm een Pinlock vizier heeft, wat de condens tegen houdt. Bekijk goed per item wat de functies zijn van de crosshelm met vizier. Heb je nog vragen? Dan helpen wij je graag verder op weg. Neem contact op voor advies over je nieuwe helm!

Het schoonmaken van een vizier

Een goed crosshelm vizier is belangrijk. Alleen is het natuurlijk ook wel zaak om ervoor te zorgen dat dit vizier ook in goede staat blijft. Het schoonmaken van een crosshelm met vizier werkt heel simpel. Pak een katoenen doek, een kommetje water. En poetsen maar. Het beste kun je dit direct naar een rit doen. Natte modderspetter kun je er zo afvegen en zitten nog niet helemaal aangekoekt aan de crosshelm met helmklep.

> De Shark helm: Verzending = gratis op het gehele assortiment!