ART keurmerk

ART categorieën: 

• Categorie 1: preventiewaarde voor locaties waar sprake is van een minimale kans op diefstal.

ART 1 sloten zijn goedgekeurd voor ALLrisk verzekering van boten

• Categorie 2: preventiewaarde voor locaties waar fietsen voor een langere tijd onbeheerd zijn.

ART 2 sloten zijn goedgekeurd voor ALLrisk verzekering van Fietsen, maar ook voor boten

• Categorie 3: preventiewaarde voor locaties waar er sprake is van een hoge kans op diefstal.

ART 3 sloten zijn goedgekeurd voor ALLrisk verzekering van Scooters en Brommers, maar natuurlijk ook voor  fietsen & boten

 • Categorie 4 en 5: hoogste preventiewaarde voor alle locaties en geschikt voor optimale beveiliging van motoren.

ART 4 sloten en ART 5 sloten zijn goedgekeurd voor ALLrisk verzekering van Motoren, maar natuurlijk ook voor scooters, brommers, fietsen & boten

Voor het kopen van het beste slot voor een fiets, brommer, scooter of motor wordt altijd aangeraden om rekening te houden met de preventiewaarde. De keuze kan daarbij gemaakt worden op basis van de indeling van het slot in een bepaalde categorie.

De ART keurmerken zijn te herkennen aan de stickers, die op de sloten zitten en zien er als volgt uit:

 

Let op: Vraag altijd bij uw verzekeringsmaatschappij na welke klasse ART slot (ART2, ART3, ART4, etc) u minimaal nodig heeft voor het verzekeren van uw voertuig.

Koop een slot met ART keurmerk

Het is natuurlijk altijd beter om diefstal te voorkomen dan geconfronteerd te worden met een lege plek, waarop de tweewieler onbeheerd is achtergelaten. De eerste stap die genomen kan worden om diefstal te voorkomen, is het kopen van een ART keurmerk slot dat aansluit bij het soort tweewieler. Dieven zijn er namelijk op uit om op een zo gemakkelijk mogelijke manier hun slag te slaan en herkennen al snel wanneer er sprake is van een slot dat niet zo eenvoudig is open te breken. Tijd is belangrijk voor dieven, want die willen zo snel mogelijk klaar zijn met de klus. De preventiewaarde van ART keurmerk sloten is hoog en vermindert de kans op diefstal van de tweewieler aanzienlijk.

Naast het kopen van een slot met een ART keurmerk kan uiteraard ook aangeraden worden om een diefstalverzekering af te sluiten. Op die manier wordt bij diefstal van de tweewieler financieel leed in elk geval voorkomen doordat de verzekeraar een vergoeding toekent. Mocht een tweewieler toch onverhoopt gestolen worden, dan is het raadzaam om aangifte te doen bij de politie. Er worden namelijk altijd tweewielers teruggevonden en als er aangifte is gedaan, kan de tweewieler weer bij de rechtmatige eigenaar worden bezorgd. Voor het claimen van een vergoeding bij de verzekeraar is het overigens ook nodig om aangifte te doen.