Zijn spiegels op een scooter/brommer verplicht?

Ben je net onderweg naar de schuur om de scooter terug te zetten, je let niet op en... spiegel tegen de stenen muur. Er is een kras op gekomen, zonde... Op een moment als deze was het makkelijker geweest als er geen spiegel op de scooter zat. Zijn de spiegels een verplicht onderdeel op een scooter of brommer? 

Verschil tussen brommer en scooter spiegels regels

Om gelijk met de deur in huis te vallen: de scooter spiegel regels én de brommer spiegel regels zijn voor beide voertuigen hetzelfde. Of bijvoorbeeld spiegels op een scooter verplicht zijn hangt af van een specifieke datum. Scooters en brommers die na 31 december 2006 voor het eerst zijn gebruikt hebben andere regels dan deze die ervoor zijn gebruikt. Vanaf 1 januari 2007 is het namelijk zo dat er minimaal één spiegel aanwezig moet zijn op het voertuig. Om nog specifieker te zijn, het is de linkerbuitenspiegel die verplicht is geworden. Bij scooters en brommers die voor deze datum voor het eerst zijn gebruikt, is het niet verplicht.

Dus heel kort samengevat: is een spiegel verplicht op een scooter of brommer? Ja, tenzij het voertuig voor het eerst is gebruikt vóór 31 december 2006. Is jouw scooter of brommer na deze datum voor het eerst in gebruik genomen? Dan betekent dit dus dat de linkerbuitenspiegel op de scooter of brommer spiegel verplicht is. Twee spiegels mag natuurlijk ook, dit bevordert alleen maar de veiligheid tijdens het rijden.

Zijn spiegels verplicht op een scooter

> zoek je nog een nieuwe helm voor je scooter? >> bekijk hier de scooter helm & motorhelmen!

Scooterhelmen

Vinz Fiori - Mat Zwart
Vinz Fiori - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC I40 - Mat Zwart
HJC I40 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  119,95 Vanaf  101,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Nano - Zwart
Shark Nano - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  106,91
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Spiegels bij andere 45 km/u voertuigen

Indien het voertuig meer dan twee wielen bezit en gebruikt, wordt een tweede spiegel ook verplicht. Het kan dan zijn om zowel de linker als de rechterbuitenspiegel te gebruiken, maar de combinatie binnen- en linkerbuitenspiegel is ook een optie. 

> Bekijk eens onze Shark helmen: Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Waar moet een goede spiegel brommer/scooter aan voldoen?

De spiegel brommer of scooter zelf heeft ook zo zijn verplichtingen. Het moeten de juiste spiegels zijn voor de daarvoor bedoelde scooter. Daarnaast moeten deze ook nog deugdelijk bevestigd zijn, dus niet dat bij één verkeersdrempel de spiegel al van de scooter valt. Tot slot moet het spiegelglas zo goed als geen breuken bevatten. Dit houdt in dat het nog een hele spiegel moet zijn en dus niet een spiegel waarvan het glas op diverse plekken is gebroken.

Profiteer van tot wel 40% korting op al onze helmen. Bekijk ook ons brede assortiment aan helmen en accessoires. Bijvoorbeeld een scooter beenkleed.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________