Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Zijn Chinese scooters van slechtere kwaliteit als Europese scooters

Het kan zomaar zijn dat je opgevallen is dat je tegenwoordig voor vrij weinig geld een nieuwe scooter kunt kopen. Voor al minder dan achthonderd euro is het al mogelijk om eigenaar te zijn van een gloednieuwe scooter. Dat terwijl er ook scooters zijn die nieuw wel drieduizend euro kosten. Hoe kan het dat zulke scooters (vaak van Chinese fabrikanten) zo goedkoop zijn, en misschien nog een betere vraag, zijn deze wel van goede kwaliteit?

Het herkennen van een Chinese scooter

Een Chinese scooter is vrij lastig te herkennen. Dit omdat hij er van de buitenkant prima uitziet en veel weg heeft van een Europees model. Dit omdat de meeste Europese modellen in China worden gekloond. Niet alleen de lonen, ook milieubelasting en productiekosten liggen daar veel lager waardoor je voor weinig geld een nieuwe scooter kunt kopen. Er zijn een aantal Chineze scootermerken welke erg populair zijn. - Vespalini - Grande Retro - Killerbee - Boatian - Senzo - IVA - BTC - AMG - Turbho - Riva Dit zijn voornamelijk scooters waarvan de bouw geïnspireerd is op duurdere, Europese scooters. Denk dan bijvoorbeeld aan de Vespa (Sprint).

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

> De jethelm: Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Het materiaal van een Chinese scooter

Het klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, zo'n goedkope scooter, maar toch verschillen ze wel van Europese scooters. De materialen die worden gebruikt bij de Chinese kloonscooters zijn heel anders als die gebruikt worden bij de originele, Europese modellen. Het materiaal wat gebruikt wordt is vaak lichter, minder robuust en dunner. Vaak is het zo dat de materialen snel gaan roesten en dat de kappen snel beschadigen. Een Chinese scooter gaat dan ook veel minder lang mee als een Europees model, vaak is het lastig om aan onderdelen te komen.

> terug naar alle scooterhelmen

Veilig rijden

Nu is natuurlijk de hamvraag of het wel veilig en verstandig is om op een Chinese scooter rond te rijden. Dit hangt er erg vanaf waarom jij een scooter hebben wil. Als je hem voornamelijk gebruikt voor plezierritjes en hij vaak in de schuur staat, dan kun je prima een goedkoop, Chinees model aanschaffen. Wil je de scooter vaak gebruiken om bijvoorbeeld naar werk of school te rijden, dan is het verstandiger om een scooter van betere kwaliteit aan te schaffen. Een Europese scooter is namelijk zo te repareren, zelf of in een garage. Voor een Chinese scooter zijn de onderdelen vaak niet beschikbaar en is vaak ook niet duidelijk hoe of wat er mis mee is, simpelweg omdat de materialen minder bekend zijn in Europa.

Een Chinese scooter is dus vaak van mindere kwaliteit als een Europees model. Toch hoeft het niet altijd onverstandig zijn om een Chinese scooter aan te schaffen, denk bijvoorbeeld wanneer je een klein budget hebt of wanneer je de scooter alleen gebruikt voor plezierritjes. Wel moet je erop letten dat de scooter waarschijnlijk relatief kort meegaat en dat kapotte onderdelen makkelijk te vervangen zijn, omdat ze simpelweg moeilijk te vinden zijn.

p.s. de nieuwe Shark Skwal helmen zijn binnen. Zeker een kijkje waard!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Scooterdealer vinden? Lees hier wat de 5 grootste scooterdealers van Nederland zijn. 

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen