Extra extra small helm: vandaag besteld = morgen in huis!

Voor wie het nog niet wist, niet elke helm is zomaar passend te noemen. Er zijn Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

ook verschillende maten helmen op de markt die passend zijn aan de hand van de omtrek van het hoofd. Het is dus ook op deze manier te bepalen wat dan de juiste maat is. Wie wil weten of hij een XXS helm of juist een XS helm of zelfs een S helm moet hebben, moet simpelweg een meetlint om het hoofd binden. De omtrek kan vervolgens veel duidelijkheid verschaffen over wat de beste optie is.

Het aantal centimeters kan namelijk in een maten tabel worden geplaatst. Zo kan gezien worden welke omtrek bij een XXS helm past. Is de omtrek 51 of 52 centimeter? Dan is deze maat helm de juiste maat om te nemen. Is het kleiner of groter, dan moet ook de maat hierop aangepast worden.

Helmen XXS: gemaakt voor kinderen

Over het algemeen zijn helmen XXS gemaakt om kinderen te beschermen. Wanneer zij mee moeten of mogen achterop de scooter of quad, dan moeten zij immers net zo goed beschermd worden als de bestuurder zelf. Andere zaken die bekeken moeten worden zijn:

  • Een sterk vizier dat niet krast
  • Een goede en stevige sluiting rond de kin
  • Weinig gewicht voor meer comfort
  • Laag in gewicht
  • Goede oorpads

Comfort en design zijn belangrijke factoren. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom veel helmen zowel in kleine maten zoals een XXS helm, als in grote maten te krijgen zijn. De maat van de helm hoeft immers helemaal geen invloed te hebben op de vorm. Zo kunnen ook kinderen met bijvoorbeeld een mooie retrohelm op achterop plaatsnemen.

> Bekijk ook onze XXXL helmen: kortingen tot 40%!

De nadelen van een tweedehands helm

Doordat een extra extra small helm enigszins aan de dure kant kan lijken te zijn, is het verleidelijk om ook eens tweedehands helmen te bekijken. Het wordt echter vaak afgeraden om deze aankoop te doen. Dit heeft vooral te maken met de kwaliteit die moeilijk in te schatten is. Zo kan het bijvoorbeeld best zijn dat één van de schalen onzichtbaar beschadigd is geraakt bij een val. Dit betekent dat de helm zijn veiligheid niet meer kan bieden. Daarnaast gaat een helm zich altijd vormen naar degene die hem draagt. Dit betekent dat de pasvorm niet ideaal is en dus ook negatief kan uitpakken voor de veiligheid. Het wordt daarom altijd aangeraden om een geheel nieuwe helm te kopen.

> Bekijk ook onze grote helmen: verzending = gratis!