XXS helmen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Zoek je een XXS helm? Dat kan soms een lastige zoektocht zijn. Gelukkig vind je in Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
onze webshop meer dan genoeg kleine helmen. Of je nu een grote of kleine helm zoekt, de helm blijft hetzelfde. Zo kun je kleine helmen vinden als motorhelm of juist als scooterhelm. Ook de XXS helmen zijn voorzien van allerlei snufjes en handigheden.

Voorzien van ECE 22.05 keurmerk

Alle helmen in ons assortiment zijn voorzien van het ECE 22.05 keurmerk. Dus ook deze helmen. Dit keurmerk zegt alles over de kwaliteit van de helm. Een helm krijgt dit keurmerk namelijk pas als het aan alle Europese kwaliteitseisen voldoet. En die zijn niet mals. Zo wordt er onder andere gekeken naar schokabsorptie, stevigheid en slijtvastigheid. Pas wanneer de helm aan alle eisen voldoet, ontvangt het dit keurmerk.

Keurmerk ECE 22.05

Heb ik dit formaat helm nodig?

Hoe weet je nu of je een XXS helm nodig hebt? Door de maat op te meten! Dat doe je heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint. Plaats deze 2.5 cm boven je wenkbrauw en meet vervolgens de omtrek van je hoofd. In de matentabel kun je nu de maat vinden. Is de omtrek 51 of 52 centimeter? Dan is deze maat helm de juiste maat om te nemen.

Wellicht is het je ook opgevallen: de maat XXS is hetzelfde als YL (young large). Een XXS helm is dus in principe een kindermaat. Neem daarom gerust ook een kijkje bij de kinderhelmen. Hier vind je alle xxs helmen voor motorliefhebbers en scooterliefhebbers.

Zijn deze helmen geschikt voor kinderen?

Over het algemeen zijn helmen XXS gemaakt voor kinderen. Wanneer zij mee moeten achterop de scooter of quad, dan moeten zij net zo goed beschermd worden als de bestuurder zelf. Staat je kind al te popelen om mee te rijden? Schaf snel een xxs helm aan voor de kleine scooterliefhebbers.

Wat zijn andere voordelen van een XXS helm?

  • Een sterk vizier dat niet krast
  • Een goede en stevige sluiting rond de kin
  • Weinig gewicht voor meer comfort
  • Laag in gewicht
  • Goede oorpads

Welke features de helm moet hebben, kun je natuurlijk zelf bepalen. Vergelijk een aantal XXS helmen met elkaar en houd je wensenlijstje ernaast. Waar is je kind mee geholpen? Is een jethelm (zonder kinstuk) handig of ga je toch liever voor een dichte helm? Een integraalhelm is in dat geval een goede oplossing.

> Bekijk ook onze grote helmen en XXXL helmen: kortingen tot 40%!