Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Kan je met een scooter ook geflitst worden?

Scooters met een geel kenteken mogen op dezelfde weg rijden als auto's. Nu is het zo dat ook scooters zich kunnen misdragen tijdens het rijden? Wanneer auto's door rood licht rijden, te hard rijden of iets anders doen bestaat er de kans dat zij geflitst worden, en hiermee een boete op de mat kunnen verwachten. Maar geldt dit ook voor scooters?

Onduidelijkheid

Veel mensen weten namelijk niet zeker of een scooter ook geflitst kan worden door een flitspaal. Vroeger was het zo dat dit niet kon. Toen er nog geen kenteken op een scooter stond kon een scooter immers ook niet herkend worden door de flitspaal waardoor de eigenaar geen boete kon krijgen. Tegenwoordig is het voor iedere scooter en brommer verplicht om een kenteken te hebben. Een flitspaal kan je dus gewoon flitsen waarnaar via het kenteken te achterhalen is wie de eigenaar van het voertuig is. Gewoon een boete op de mat dus.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Zo werken flitspaalfoto's

Het feit dat veel mensen denken dat scooters niet geflitst kunnen worden ligt ook aan het feit dat mensen een verkeerd beeld hebben van flitspalen. Foto's waar een bromfiets op staat worden namelijk handmatig bekeken. Deze worden uitgelezen bij het RDW waar het type voertuig wordt bepaald. Zo kan men dus ook de constructiesnelheid van jouw scooter zien. Met deze constructiesnelheid kan dus ook de boete voor het te hard rijden worden bepaald.

> belangrijke tip: houd veiligheid in het verkeer hoog in het vaandel. Kies voor beschermende kleding + helm en koop dit nooit tweedehands. Reden hiervoor is dat je dan niet weet of er, bijvoorbeeld bij een helm, niet-zichtbare schade is opgelopen. Kijk eens bij de helmen van Schuberth of deze nieuwe motorhelmen.

Hoe kan je een flitsing voorkomen?

Het is natuurlijk erg lastig om te voorkomen dat je geflitst wordt, omdat flitspalen vaak op verschillende plekken neer worden gezet. Toch zijn er tal van sites en apps waar je op kunt zien waar de flitspalen in jouw regio neer zijn gezet. Mocht je dus een vastgestelde route gaan rijden dan kan het slim zijn om via zo'n app te kijken of er flitspalen zijn op jouw route. Zo kun je hier tijdens het rijden rekening houden met de flitspalen en toch even stoppen voor het rode licht, of toch even je handen op de rem houden. Indien je een plezierritje gaat maken kun je in je hoofd wel gewoon rekening houden met flitspalen.

Voorkomen is natuurlijk beter als genezen. Bij drukke wegen en verkeerspunten is het dus het beste om gewoon het gas in te houden en jezelf aan de regels te houden. Wanneer je door het bos rijdt kun je wel gewoon gas geven, de kans is maar immers klein dat daar een flitspaal staat. Je kunt dus met een scooter niet voorkomen dat je geflitst wordt. Wel kun je preventiemaatregelen nemen waardoor je de kans op een flitsing zo klein mogelijk maakt.

> Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen gratis thuisbezorgd: Profiteer nu en bekijk snel de jethelm!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Met een 2-takt scooter rijden in Amsterdam. mag dat?

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen