Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Welke scooteronderdelen kun je op de sloop krijgen?

In 2011 is SRN opgericht door RAI vereniging en Bovag met als doel dat scooters milieuvriendelijker gedemonteerd en verwerkt konden worden. Voor 2011 was er geen wet die het demonteren of vernietigen van een scooter aanspoorde waardoor deze vaak gewoon op straat of ergens in een schuurtje bleven staan.

Hoe werkt het?

Als je wil dat jouw scooter gedemonteerd en vernietigd wordt moet je eerst alle drie de delen van jouw kentekenbewijs bij elkaar zoeken. Het demontagebedrijf kan nu jouw kenteken vrijwaren waardoor je geen verzekeringsplicht meer hebt over jouw scooter. Vervolgens kun je zoeken naar het dichtsbijzijnde demontagebedrijf of inzamelpunt in jouw buurt. Let er op dat je een verzekering op je scooter had staan, als het RDW erachter komt dat dit niet zo was kan je een boete van driehonderdvijftig euro verwachten. Soms komen demontagebedrijven zelf de scooter ophalen. Het kan wel zo zijn dat zij hier kosten voor rekenen. Je hoeft vaak niet te verwachten dat je nog iets krijgt voor de oude scooter.

> Jethelm kopen: vandaag besteld, morgen in huis!

Onderdelen zoeken op de sloop

Voor mensen die hun scooter wegbrengen is de sloop dus een soort van kerkhof, maar voor degene die op zoek is naar onderdelen is het een paradijs! Vaak kun je op de sloop namelijk tegen een vrij schappelijke prijs onderdelen voor je scooter kopen, vaak nog in redelijk goede staat. Je kunt eigenlijk vrijwel alle onderdelen op de sloop kopen, van frames tot buddyseats. Wel dien je er rekening mee te houden dat niet ieder onderdeel op iedere scooter past. Wanneer jij op zoek bent naar onderdelen voor een Vespa zul je die sneller vinden als je zoekt naar onderdelen van een oud model scooter wat vrijwel niet meer rondrijdt. Een scootersloop kan dus erg handig zijn om onderdelen te zoeken voor je scooter. Vaak kan je deze tegen een schappelijke prijs kopen, als je ze vervolgens ook zelf kunt monteren ben je helemaal goedkoop uit. Mocht dit niet lukken kun je altijd nog online zoeken naar nieuwe onderdelen of gewoon naar de garage gaan bij jou in de buurt.

> Tijd voor een nieuwe scooterhelm? Bekijk snel ons assortiment!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

 

Bekijk hier: De mooiste retro scooters!

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen