Vanaf welke leeftijd mag mijn kind mee achterop de scooter?

Voor veel ouders is de scooter het ideale vervoersmiddel, zeker wanneer ze niet op wandelafstand van school of de kinderopvang wonen. Het drukkere stadsverkeer zorgt soms voor lange files en dankzij het gemak van een scooter kun je hier makkelijk voorbij rijden. Ook een parkeerplaats zoeken gaat veel vlotter met een tweewieler dan een auto. De wetgeving rond het vervoeren van je kinderen echter is soms onduidelijk. Ouders willen hun kinderen naar school brengen via de scooter, maar mag je kind zomaar achterop de scooter meerijden? Wij vertellen je alles over de regels omtrent een kind op de scooter. Profiteer ook van onze tips, zo creëer je een comfortabele zitplek voor je kind achterop de scooter.

Kind achterop scooter? Met stoeltje en helm!

‘Spring maar achterop!’ Hoe heerlijk is het om samen met je kind achterop de scooter rond te toeren. Even naar het zwembad voor zwemles of even langs familie die wat verder weg woont. Kinderen op de scooter, hoe zit dit nu precies? Wij leggen het haarfijn voor je uit.

Als je graag kinderen op een scooter wilt vervoeren, dan zijn deze punten belangrijk om in gedachten te houden:

  • Tot minstens acht jaar moet het kind op een goedgekeurd zitje vastgemaakt worden. Belangrijk hierbij zijn de ondersteuning van de rug en de nek van je kind.
  • Je kind moet zich kunnen vasthouden aan het zitje, er moet dus een correct handvat zijn. Logischerwijs is het ook belangrijk dat je je kind uitlegt over hoe & wat.
  • Het dragen van een echte scooterhelm is verplicht. Geef je kind niet zomaar een fietshelm of iets dergelijks. Voor kinderen zijn specifieke kinderhelmen ontworpen. Hier is het gewicht belangrijk maar ook de maat van de helm. Het beste laat je kleine kinderen eerst wennen aan het dragen van een helm, hou er ook rekening mee dat hun nek niet te zwaar belast wordt door een te zware helm. Bel bij vragen hierover gerust met onze klantenservice.

Mag een kind achter op de scooter? Kort samengevat: ja, mits het kind een helm draagt en zich vast kan houden aan een veilig handvat. Daarnaast moet je kind tot 8 jaar op de scooter op een goedgekeurd zitje zitten.

> De Shark D-Skwal helm: vandaag besteld, morgen in huis!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Eerst even wennen met kind op de scooter

Voor de eerste keer rijden met je kind achterop de scooter. Dat betekent eerst even wennen natuurlijk. Misschien vindt je zoontje of dochtertje het stiekem wel een beetje spannend. Of jijzelf. Daarom is het goed om hier rustig naartoe te werken. Zorg er allereerst voor dat je kind op de scooter veilig zit. Dus – afhankelijk van de leeftijd – met goedgekeurd kinderzitje, en altijd met een helm en veilig handvat.

Het spreekt voor zich dat het handig is om je kind even te laten wennen als je hem of haar meeneemt op de scooter. Het is daarom ook aan te raden om eerst regelmatig wat kleine testritjes in de buurt te gaan maken alvorens meteen aan het echte werk te beginnen. Rijd eerst een klein stukje met je kind achterop de scooter door de straat. Op een rustig tempo uiteraard. Vindt je kind het best spannend achterop de scooter, dan is het belangrijk dat je rustig uitleg geeft en goed naar zijn of haar grenzen luistert.

Een kind of een volwassene achterop je scooter maken een groot verschil uit. Neem voorzichtig een bocht of versnelling en maak geen bruuske bewegingen. Zorg daarenboven ook voor een zeer goede zichtbaarheid, bijvoorbeeld door het aanbrengen van fluorescerende stroken op het kinderzitje of gebruik een fluo hesje . 

> Op zoek naar een nieuwe helm? Bekijk ons assortiment scooterhelmen!

Scooterhelmen

Vinz Laghi - Bruin (Leer)
Vinz Laghi - Bruin (Leer)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  89,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Stelvio - Blauw
Vinz Stelvio - Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Caberg Ghost - Mat Zwart
Caberg Ghost - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,95 Vanaf  239,40
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Veel gestelde vraag: Mag een scooterzitje achter op de scooter?