Vanaf welke leeftijd mag mijn kind mee achterop de scooter?

Voor veel ouders is de scooter het ideale vervoersmiddel, zeker wanneer ze niet op wandelafstand van school of de kinderopvang wonen. Het drukkere stadsverkeer zorgt soms voor lange files en dankzij het gemak van een scooter kun je hier makkelijk voorbij rijden. Ook een parkeerplaats zoeken gaat veel vlotter met een tweewieler dan een auto. De wetgeving rond het vervoeren van je kinderen echter is soms onduidelijk. Ouders willen hun kinderen naar school brengen via de scooter, maar mag je kind zomaar achterop meerijden? Hieronder alvast een samenvatting die alles wat verduidelijkt!

Een stoeltje en de helm

Als je graag je kinderen wil vervoeren op je scooter moet je met enkele zaken zeker rekening houden:

  • Tot minstens acht jaar moet het kind op een goedgekeurd zitje vastgemaakt worden. Belangrijk hierbij zijn de ondersteuning van de rug en de nek van je kind.
  • Je kind moet zich kunnen vasthouden aan het zitje, er moet dus een correct handvat zijn. Logischerwijs is het ook belangrijk dat je je kind uitlegt over hoe & wat.
  • Het dragen van een echte scooterhelm is verplicht. Geef je kind niet zomaar een fietshelm of iets dergelijks. Voor kinderen zijn specifieke kinderhelmen ontworpen. Hier is het gewicht belangrijk maar ook de maat van de helm. Het beste laat je kleine kinderen eerst wennen aan het dragen van een helm, hou er ook rekening mee dat hun nek niet te zwaar belast wordt door een te zware helm. Bel bij vragen hierover gerust met onze klantenservice.

> De Shark D-Skwal helm: vandaag besteld, morgen in huis!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Eerst even wennen

Het spreekt voor zich dat het handig is om je kind even te laten wennen als je hem of haar meeneemt op de scooter. Het is daarom ook aan te raden om eerst regelmatig wat kleine testritjes in de buurt te gaan maken alvorens meteen aan het echte werk te beginnen. Een kind of een volwassene achterop je scooter maken een groot verschil uit. Neem voorzichtig een bocht of versnelling en maak geen bruuske bewegingen. Zorg daarenboven ook voor een zeer goede zichtbaarheid, bijvoorbeeld door het aanbrengen van fluorescerende stroken op het kinderzitje of gebruik een fluo hesje . 

> Op zoek naar een nieuwe helm? Bekijk ons assortiment scooterhelmen!

Scooterhelmen

Caberg Jet Uptown - Wit
Caberg Jet Uptown - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  139,95 Vanaf  111,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Laghi - Zwart / Oranje (Leer)
Vinz Laghi - Zwart / Oranje (Leer)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  119,95 Vanaf  89,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Nano Crystal Blank - Roze
Shark Nano Crystal Blank - Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  269,99 Vanaf  222,55
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Veel gestelde vraag: Mag een scooterzitje achter op de scooter?