Welke benzine gebruik je voor een 4-takt scooter?

Het vinden van de juiste brandstof voor machines is niet altijd even gemakkelijk. Dit verschilt per apparaat. De benzine die ideaal is voor een auto, hoeft helemaal niet goed te zijn voor een 4-takt scooter. De vraag is dan dus welke brandstof wel juist is voor de scooter.

De meest schone brandstof

De vraag is vooral van belang omdat je het natuurlijk zo schoon mogelijk wilt houden. Er zit een flink verschil in de vervuiling tussen de verschillende soorten brandstof. Je tankt bijvoorbeeld gewone Euro95 benzine. Dat is goed mogelijk bij een 4-takt scooter. Dit is het meest gemakkelijk omdat er voldoende benzinepompen in de buurt zijn, al laat je dan wel een flinke uitstoot achter. Dit kan natuurlijk ook anders, er zijn immers ook brandstofsoorten die zorgen voor minder uitstoot. Denk bijvoorbeeld aan alkylaatbenzine. Die zijn op specifieke plekken verkrijgbaar zoals tuincentra, omdat veel tuinmachines ook op een 4-takt motor draaien.

> Bekijk nu het assortiment scooterhelmen en profiteer van gratis verzending!

Voorbeelden hiervan zijn zitmaaiers en bosmaaiers. Er is weleens berekend dat het verschil tussen Euro95 en speciale 4-takt brandstof tot wel honderd keer de uitstoot kan zijn in dezelfde periode van gebruik. Een uurtje rijden op de scooter met Euro95 staat voor honderd uur rijden op de speciale brandstof. Het is zeer aantrekkelijk om dit te overwegen.

> Bekijk onze jethelm aanbiedingen: tot 40% korting!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Gezondheid speelt ook een rol

Naast de druk op het milieu is de brandstof die je kiest voor je 4-takt scooter ook van belang voor je eigen gezondheid. Wanneer je op je scooter rijdt zit je voortdurend nabij de uitlaatgassen. De brandstof die het meest schoon is, heeft dus de minste effecten op jouw gezondheid. Het gebruik van de speciale benzine die ook in tuinmachines gaat is ook om die reden verstandig. Alkylaatbenzine kost misschien wat meer werk om te krijgen, maar de voordelen wegen er met gemak tegenop.

Wanneer je dus een 4-takt scooter gaat kopen, of als je er al één bezit waar je zuiniger mee om wilt gaan, dan is het onderzoeken of je alkylaatbenzine in de buurt kunt krijgen een verstandig idee. Naast tuincentra kan je ook denken aan havens bij jou in de buurt. Veel boten draaien immers ook op een 4-takt motor en gebruiken daarom deze brandstof ook. In veel gevallen is er bij de havens of tuincentra een kleine pomp waar je ook met je scooter terecht kunt als klant. Als je dicht bij een tuincentrum woont is het dus extra handig.

> De Shark Openline helmen en HJC helmen: vandaag besteld, morgen in huis!

Scooterhelmen

Vinz Fiori - Geel / Wit
Vinz Fiori - Geel / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Stelvio - Grijs
Vinz Stelvio - Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark X-Drak Blank - Mat Antraciet
Shark X-Drak Blank - Mat Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  289,99 Vanaf  169,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Onderhoud je 4-takt scooter goed. Lees hier hoe je olie vervangt bij een 4-takt scooter.