Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Welk type helm is het meest geschikt voor op de scooter?

Er zijn verschillende soorten scooterhelmen die gedragen kunnen worden tijdens het rijden op een scooter. Er is niet standaard te zeggen dat één specifieke helm in alle gevallen het beste gedragen kan worden op de scooter. Daarvoor zijn er namelijk verschillende factoren die een rol spelen.

Het is bijvoorbeeld in de eerste plaats van belang om te kijken naar het rijgedrag. Daarmee wordt niet bedoeld of de bestuurder netjes of slordig rijdt, maar op welke manier, waar en wanneer er gebruik wordt gemaakt van de scooter. Als er bijvoorbeeld dagelijks een korte afstand van huis naar school wordt gereden, is dat anders dan wanneer er met de motorscooter dagelijks van huis naar werk met hoge snelheid over de snelweg wordt gereden.

Scooterhelm: verschillende modellen

Op het gebied van scooterhelmen zijn er talloze modellen beschikbaar die elk weer over andere eigenschappen en kenmerken beschikken. Als er gekeken wordt naar de mate van veiligheid en bescherming, kan bijvoorbeeld gesteld worden dat de integraalhelm het beste op een scooter kan worden gedragen. Deze helm biedt namelijk volledige omsluiting van het hoofd en zal dan ook bij een ongeval het beste het hoofd en het gezicht beschermen.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bekijk nu de Enduro helm!

Ook de systeemhelm is een scooterhelm die populair is en biedt eveneens de nodige veiligheid en bescherming, want met dit type helm wordt het hoofd omsloten. Voordeel bij dit type helm is dat hulpverleners bij een eventueel ongeval gemakkelijker het gezicht kunnen bereiken door het kinstuk op te klappen. Bij een integraalhelm zal de helm eerst helemaal van het hoofd verwijderd moeten worden om het slachtoffer aan te spreken of om eerste hulp te verlenen.

Brildragers geven vaak de voorkeur aan het dragen van een systeemhelm op de scooter, want bij een integraalhelm dient de bril eerst te worden afgezet om daarna weer te worden opgezet en dat gaat niet altijd even gemakkelijk.

Bij het rijden over de snelweg wordt aangeraden om een systeemhelm of een integraalhelm te dragen. Simpelweg omdat daarmee de beste bescherming wordt geboden voor het hoofd als er sprake is van een ongeluk, valpartij of botsing. Als het gaat om het rijden in een stad, waar de maximale snelheid een stuk lager ligt, dan kan een jethelm of een fashionhelm comfortabel zijn om te dragen.

Dit type scooterhelm laat het gezicht namelijk open, zodat er in de zomer voldoende verkoeling wordt verkregen. Het verschil tussen een jethelm en een fashionhelm is dat het laatstgenoemde type over een vizier beschikt. Qua veiligheid geldt wel dat bij een eventuele valpartij het gezicht niet volledig beschermd wordt.

Er zijn dan ook een aantal factoren belangrijk om te bepalen welk soort helm het beste op een scooter gedragen kan worden.

• Snelheid
• Veiligheid
• Bescherming
• Comfort
• Dragen van bril

Helmen koop je bij Helmonline: vóór 23.00 besteld = volgende dag in huis.

Persoonlijke keuze

Het is voor een ieder een persoonlijke keuze welk type scooterhelm het beste op een scooter kan worden gedragen, waarbij met bovenstaande factoren rekening gehouden kan worden om een keuze te maken. Indien er budget voor is en er wordt zowel over de snelweg als door de stad gereden, dan kunnen er eventueel twee helmen worden aangeschaft.

Er kan overigens ook nog rekening gehouden worden met andere aspecten. Bij het rijden pop een motorscooter over de snelweg kan er sprake zijn van windruis. Over het algemeen geldt dat er bij het dragen van een integraalhelm minder hinder wordt ondervonden van windruis in vergelijking met een systeemhelm.

Wie het meeste waarde hecht aan veiligheid en optimale bescherming kan met deze aspecten rekening houden bij het maken van een keuze voor een scooterhelm. Uiteraard kan er ook met het type scooter rekening gehouden worden als er een keuze gemaakt wordt voor het dragen van een scooterhelm. Het is nu eenmaal zo dat het ene type scooterhelm beter bij een bepaald soort scooter past dan een ander type helm. De persoonlijk voorkeur speelt hierbij weer een rol.

In ieder geval geldt dat er bij iedere type scooterhelm weer verschillende modellen worden aangeboden in uiteenlopende kleuren, prints en designs. Als eenmaal de keuze voor een bepaald type is gemaakt, kunnen deze aspecten weer het uitgangspunt vormen om tot aanschaf van de ideale scooterhelm over te gaan. Elk merk heeft namelijk weer eigen unieke kenmerken die terug te zien zijn in de scooterhelmen.

Veelgestelde vraag: 'Mijn haar zit niet leuk na opzetten helm'

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Wil je een GoPro camera bevestigen aan een helm? Lees de tips.

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen