Welk type helm is het meest geschikt voor op de scooter?

Er is niet standaard te zeggen dat één specifieke helm in alle gevallen het beste gedragen kan worden op de scooter. Daarvoor zijn er namelijk verschillende factoren die een rol spelen. Het is bijvoorbeeld handig om te kijken naar het rijgedrag. Daarmee wordt niet bedoeld of de bestuurder netjes rijdt, maar op welke manier, waar en wanneer er gebruik wordt gemaakt van de scooter. Als er bijvoorbeeld dagelijks een korte afstand van huis naar school wordt gereden, is dat anders dan wanneer er met de motorscooter dagelijks van huis naar werk met hoge snelheid over de snelweg wordt gereden.

Scooterhelm: verschillende modellen

Op het gebied van scooterhelmen zijn er talloze modellen beschikbaar die elk weer over andere eigenschappen en kenmerken beschikken. Ook de systeemhelm is een scooterhelm die populair is. Brildragers geven vaak de voorkeur aan het dragen van een systeemhelm op de scooter, want bij een integraalhelm dient de bril eerst te worden afgezet om daarna weer te worden opgezet en dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Als het gaat om het rijden in een stad, waar de maximale snelheid een stuk lager ligt, dan kan een jethelm of een fashionhelm comfortabel zijn om te dragen. Dit type scooterhelm laat het gezicht namelijk open, zodat er in de zomer voldoende verkoeling wordt verkregen. Het verschil tussen een jethelm en een fashionhelm is dat het laatstgenoemde type over een vizier beschikt. 

Scooterhelmen

Caberg Ghost - Mat Zwart
Caberg Ghost - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,95 Vanaf  209,81
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Stelvio - Mat Groen
Vinz Stelvio - Mat Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Stelvio - Wit
Vinz Stelvio - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Persoonlijke keuze bij scooterhelm

Het is voor een ieder een persoonlijke keuze welk type scooterhelm het beste op een scooter kan worden gedragen, waarbij met bovenstaande factoren rekening gehouden kan worden om een keuze te maken. Er kan overigens ook nog rekening gehouden worden met andere aspecten. Bij het rijden op een motorscooter over de snelweg kan er sprake zijn van windruis. Over het algemeen geldt dat er bij het dragen van een integraalhelm minder hinder wordt ondervonden van windruis in vergelijking met een systeemhelm. 

In ieder geval geldt dat er bij ieder type scooterhelm weer verschillende modellen worden aangeboden in uiteenlopende kleuren, prints en designs. Als eenmaal de keuze voor een bepaald type is gemaakt, kunnen deze aspecten weer het uitgangspunt vormen om tot aanschaf van de ideale scooterhelm over te gaan. Elk merk heeft namelijk weer eigen unieke kenmerken die terug te zien zijn in de scooterhelmen.

Veelgestelde vraag: 'Mijn haar zit niet leuk na opzetten helm'