• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Keurmerk voor een helm: wat zijn goedgekeurde helmen?

Goedgekeurde helmen hebben een keurmerk van ECE en deze afkorting staat weer voor Economic Commission for Europe. Er zijn in Europa uniforme richtlijnen opgesteld die onder meer betrekking hebben op de veiligheid in het verkeer. In dat kader gelden voor helmen in de landen van Europa een aantal eisen, waaraan moet worden voldaan. De eerste keuring die op helmen van toepassing was, heeft in 1982 plaatsgevonden. Een helm dient in de eerste plaats om de rijder op een brommer, scooter of motor een mate van bescherming te bieden. Er zijn eisen gesteld aan de minimale bescherming die geboden moet worden en op basis daarvan worden de helmen getest. 

Beste helmen van dit jaar

Caberg helm best getestVinz systeemhelm met zonnevizierShark Openline best getest

  

Lees hier meer over de beste helmen.

Goedgekeurde helmen

Op het gebied van goedgekeurde helmen is er een groot en divers aanbod beschikbaar, waarbij er uiteraard tussen de helmen nog wel verschillen in eigenschappen, prijzen en kwaliteit kunnen bestaan. Het prijsverschil van goedgekeurde helmen kan op basis van uiteenlopende factoren worden verklaard. Bijvoorbeeld met betrekking tot het merk dat de helm heeft geproduceerd, maar ook ten aanzien van de eigenschappen, zoals het materiaal of een speciale afwerking. Zo kunnen helmen ook over extra eigenschappen beschikken, zoals een zonnevizier of luxe luchtventilatiesysteem.

> Bekijk nu het volledige assortiment helmen: Bestel een helm vóór 23.00 uur en je hebt jouw nieuwe helm de volgende dag in huis!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

> De Shark Evo one 2: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen