Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Wat is beter een systeemhelm of een integraalhelm?

Een systeemhelm en een integraalhelm hebben elk unieke kenmerken en daaruit komt weer naar voren dat er bij deze typen scooter- en motorhelmen zowel voordelen als nadelen zijn op te noemen. Er kan niet standaard gezegd worden of een systeemhelm of een integraalhelm de beste helm is, want daarvoor zijn meerdere factoren die een rol spelen.

De persoonlijke voorkeur speelt uiteraard een belangrijke rol bij het maken van een keuze tussen een systeemhelm en een integraalhelm. Daar kunnen tevens andere aspecten bij om de hoek kijken, zoals de veiligheid en bescherming die geboden wordt als er op een motor of scooter wordt gereden.

Systeemhelm: de kenmerken

Een systeemhelm is een valhelm met een opklapbaar kinstuk en dat wordt door veel motorrijders als prettig ervaren. Niet alleen tijdens het rijden, maar vooral als er bijvoorbeeld gecommuniceerd moet worden aan de kant van de weg met iemand anders of als er afgerekend moet worden bij het tankstation. In dat geval kan het kinstuk omhoog worden geklapt en hoeft niet de hele helm afgezet te worden om te kunnen praten.

Ook met betrekking tot het dragen van een bril onder de helm is het rijden met een systeemhelm praktischer. De bril kan dan namelijk gemakkelijker worden opgezet als het kinstuk omhoog geklapt wordt. Systeemhelmen zijn veilige helmen om te dragen doordat het hoofd en het gezicht beschermd worden.

Bij een eventueel ongeval, waarbij de helm van het hoofd moet worden gehaald door zorgverleners is het gemakkelijk om een systeemhelm af te krijgen. Door het opklappen van het kinstuk kan de helm namelijk op een eenvoudige manier van het hoofd worden gehaald. Het gezicht is bovendien direct bereikbaar door het kinstuk omhoog te doen, zodat zorgverleners het slachtoffer beter kunnen aanspreken of beademing kunnen toepassen.

• Tonen van gezicht zonder helm af te doen
• Gemakkelijker communiceren
• Praktisch voor brildragers
• Simpel aan te spreken bij ongeval
• Gemakkelijk helm afdoen bij ongeval

Een systeemhelm is bovendien veilig om te dragen als de helm uiteraard voorzien is van een ECE keurmerk 22.05 en op de juiste manier wordt gedragen tijdens het rijden, zoals met het kinstuk naar beneden.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Wil je een systeemhelm kopen? Bestel vóór 23.00 = volgende dag in huis.

de kenmerken van een integraalhelm

Een integraalhelm werd in het verleden nog wel eens een klokhelm genoemd en is in feite een valhelm die het hoofd volledig omsluit. Het hoofd en het gezicht zijn met deze helm volledig beschermd tijdens het rijden op de motor. Het is door de volledige bescherming een van de veiligste helmsoorten die er bestaat.

Een integraalhelm is veilig, maar ook zo veilig dat er bij het verlenen van hulp na een ongeluk problemen kunnen ontstaan met het afzetten van de helm. De helm zit namelijk strak om het hoofd heen en heeft geen kinstuk dat opklapt kan worden. Bij een systeemhelm is dat anders, want dan kan de zorgverlener het kinstuk eenvoudig omhoog klappen om bijvoorbeeld het slachtoffer aan te spreken of beademing te verrichten.

Integraalhelmen bieden echter wel de beste allround bescherming en niet alleen bij ongelukken, maar ook tijdens het rijden op de motor. De ogen en het gezicht worden bijvoorbeeld niet gehinderd als er sprake is van harde wind, want de wind wordt opgevangen door het vizier en de helm. Dat betekent dat het ook bij koud weer zeer prettig rijden is met een integraalhelm op het hoofd.

Bij de voorkeur voor een integraalhelm kan er met een aantal aspecten rekening worden gehouden. Zo is het bijvoorbeeld nodig om bij het dragen van een bril eerst de bril af te zetten om daarna de helm op te zetten en de bril weer op de neus te zetten. Ook bij communicatie of bij het moeten tonen van het gezicht, zoals bij een aanhouding door een politieagent geldt dat de integraalhelm eerst afgezet moet worden.

Wie geen probleem of belemmering ziet met deze handelingen om de motor- of scooterhelm in voorkomende situatie op en af te zetten, geldt dat een integraalhelm een uitstekende keuze is.

• Beste allround bescherming
• Lastig afdoen bij ongeluk
• Minder praktisch met bril
• Geen open gezicht

Op basis van het bovenstaande kan niet gesteld worden dat een systeemhelm beter is dan een integraalhelm of andersom. Het hangt namelijk van meerdere factoren en persoonlijke voorkeuren af in welke situatie de integraalhelm of de systeemhelm als beste helm beschouwd kan worden.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bekijk nu ook onze Vespa helmen!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Helmonline heeft de beste systeemhelmen van 2017 op een rijtje gezet. Ben je benieuwd?

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen