Wat betekent de ECE 22.05 keuring bij een crosshelm?

De ECE 22.05 keuring is wereldwijd gezien als een van de meest geaccepteerde standaarden en als meest strikte keuring. De crosshelmen worden om de keuring te doorstaan op verschillende onderdelen getest, waarna de uitkomst bepaald of de helm ook van een keurmerk wordt voorzien of niet. 

ECE 22.05 keurmerk crosshelm

Een crosshelm die van het ECE 22.05 keurmerk is voorzien, heeft verschillende testen doorstaan, waarbij meerdere onderdelen zijn beoordeeld. Overigens staat de afkorting ECE voor Economic Commission for Europe en geeft 05 achter 22 de versie van de keuring aan. Er is ooit in 1982 begonnen met de helmkeuring waar het keurmerk ECE 22.02 als eerste voor gebruikt werd.Een crosshelm die de ECE 22.05 keuring heeft doorstaan is herkenbaar aan het keurmerk dat te vinden is op het label van de kinriem. Daarop staat namelijk een E vermeld in combinatie met een cijfer. 

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  122,13
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Meer weten over crosshelmen, lees het artikel: Wat is een crosshelm?

Verschil in crosshelmen

Een crosshelm met een ECE 22.05 keurmerk is in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Om zekerheid te hebben dat een crosshelm aan een keurmerk voldoet, is het uiteraard aan te raden om een crosshelm aan te schaffen die over het ECE 22.05 keurmerk beschikt. Wil je een crosshelm kopen? Bekijk dan het complete overzicht. 

Op het gebied van crosshelmen zijn er vele mogelijkheden om de ideale helm te vinden. Bijvoorbeeld door met de gewenste kleur of print rekening te houden. Een belangrijk aandachtspunt is in elk geval de maat. De maat moet perfect zijn om aan de veiligheidseisen te kunnen voldoen. Dat betekent dat de crosshelm redelijk strak om het hoofd moet aansluiten en in geen geval te ruim mag zitten. De maat bepalen kan door de hoofdomtrek te meten en een matentabel voor helmen te raadplegen.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen