Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Waar en wanneer is het TT van Assen?

In Nederland is het TT van Assen ongetwijfeld de bekendste motorrace van ons land. De races worden al gehouden sinds 1925. Hierin kwamen tot voor kort alle Grand Prix klassen aan bod. Tegenwoordig is het beperkt tot de Moto2, Moto3 en MotoGP.

TT van Assen

Wanneer vindt het TT plaats?

De eigenlijke races worden sinds 2016 gereden op de laatste zondag van juni. Voorheen was dit altijd op de laatste zaterdag van deze maand. In de dagen voorafgaand aan de belangrijkste races worden er trainingswedstrijden en kwalificatierondes gereden. De rijders krijgen de gelegenheid te oefenen maar bemachtigen zo ook een goede startpositie.

> Shark Raw helmen: Kortingen tot wel 40%!

Het Circuit van Assen

Het circuit van de TT stond vroeger bekend als het Circuit van Drenthe. Tegenwoordig heet het Circuit van Assen. Het huidige circuit is sinds 1955 in gebruik. Een klein deel ervan wordt gevormd door het oorspronkelijke circuit. Tegenwoordig kruist de A28 snelweg het circuit ook. Het circuit is volledig verhard, dit in tegenstelling tot dat wat men gebruikte in de eerste jaren van het TT. Het circuit is in de loop der jaren aangepast en is nu 4545 meter lang. Doordat het wegdek schuin afloopt naar de binnenkant en het stroefheid ervan behalen de motorrijders hoge snelheden in de bochten.

Het circuit van het TT Assen bevindt zich op De Haar 9. Je kunt het circuit bereiken met je eigen of het openbaar vervoer. Houd er wel rekening mee dat er speciale verkeersregels gelden tijdens het TT. Van het circuit zelf vind je ook een plattegrond op internet. Kijk van tevoren vast hoe het eruit ziet. Dan mis je niks.

> Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd: onze scooter helmen!

Het TT is meer dan alleen races

Het jaarlijks terugkerende evenement in Assen omvat niet alleen maar motorraces. In de week voor de zondag dat de echte races plaatsvinden is er ook al van alles te beleven. In deze week wordt het TT Festival gehouden. Er is dan onder andere een kermis en kun je vier dagen genieten van allerlei concerten en Dj’s. Kortom, voor iedereen is er wel wat leuks. Als je interesse hebt in motoren en racen is de TT in Assen zeker een aanrader.

Wil je zeker weten dat je alles ziet wat je leuk lijkt? Bekijk dan eerst wat er allemaal te doen is. Je vindt uitgebreide informatie over het TT op internet. Zelf meedoen kan natuurlijk ook. Lees de voorwaarden en meld je aan. Dan ben jij op zondag misschien ook wel een van de deelnemers.

> De Shark Drak helm: gratis verzending!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Ook interessant: Wat is de beste racemotor van 2017?

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen