Waar kun je illegale motorraces zien?

Illegale straatraces op de motor, ze zijn heel populair, maar het is niet altijd makkelijk om te weten te komen waar ze zullen doorgaan. We horen veel over illegale motorraces in het buitenland, maar ook bij ons hebben ze veel succes. Zeker wanneer er nieuwe films in de cinema worden getoond als Fast and the Furious winnen illegale straatraces met de motor weer aan interesse. Waar kun je nu een illegale motorrace zien of hoe kun je te weten komen waar ze zullen voorkomen?

Waar kun je illegale motorraces zien

Grootsteden en stadsranden

Vele illegale motorraces vinden plaats in de stadsrand van grootsteden zoals Rotterdam, Amsterdam of Dordrecht. Veelal in verlaten industriegebieden, havengebieden of achterbuurten, omdat deze overdag druk zijn, maar soms 's nachts of 's avonds eerder verlaten, wordt dit een interessant speelterrein voor het illegale circuit. De spijtige zaak aan dit soort praktijken is dat er regelmatig mensen overlijden door een zware val of een aanrijding. Het is niet enkel gevaarlijk om aan dit soort races deel te nemen, maar ook als toeschouwer neem je een groot risico om te worden meegesleurd en zware verwondingen op te lopen. Er zijn een aantal sites waar locaties van dit soort races op terug te vinden zijn. Al vindt de politie of andere ordehandhavers dit soort informatie ook terug en worden geplande races regelmatig van locatie of tijdstip verplaatst. Lid zijn van een groep met een minder positieve reputatie zal je misschien aan de gewenste informatie helpen.

> Nieuwe helm kopen? Bekijk dan nu de Shark Raw helmen!

Spontaan

Veel illegaal spierballengerol op de motor ontstaat ook spontaan. Een avondje waarop twee rivaliserende bendes mekaar treffen kan soms uitmonden in een race tegen elkaar of gewoon wat stoer doen van een paar groepen kan leiden tot een straatrace of een krachtmeting tegen elkaar op de motor. Hou in je achterhoofd dat dit soort races niet toegelaten is en gevaarlijk is, niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor omstaanders, die soms zelfs helemaal niet betrokken zijn bij de race, maar gewoon toevallige passanten blijken te zijn. Het aanmoedigen van illegale motorraces is geen positieve praktijk, zeker als je bedenkt dat de politie de race ook op het spoor kan komen en je er een strafblad kunt aan overhouden. Wie echt alle risico's van het deelnemen aan of het bezichtigen van een illegale straatrace op de motor wilt nemen kan best op zoek gaan naar gespecialiseerde websites waar motorbendes kort op voorhand meedelen waar ze mekaar zullen treffen om elkaar te overtroeven op de motor.

> Shark D-Skwal helm kopen: Vandaag besteld, morgen in huis!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

 

Lees ook: Waar worden motorraces gehouden?