Wat zijn de voor- en nadelen van een systeemhelm?

Een systeemhelm is een populaire helm onder motorrijders. Door de voor- en nadelen van een systeemhelm op een rijtje te zetten, kan duidelijk worden of de voorkeur naar deze helm uitgaat of dat er toch de voorkeur wordt gegeven aan een ander type helm, zoals een jethelm of een integraalhelm. Bij de keuze voor een helm wordt overigens wel altijd aangeraden om rekening te houden met het doel van gebruik, bijvoorbeeld uitsluitend in de stad op een scooter, tijdens het toeren op de motor of met hoge snelheid over de snelweg naar het werk rijden.

Voordelen van een systeemhelm

Een systeemhelm heeft een opklapbaar kinstuk en het hoofd wordt net als het gezicht omsloten als het beschermingsdeel van de kin naar beneden staat. Systeemhelmen bieden brildragers extra voordeel in vergelijking met bijvoorbeeld een integraalhelm doordat de bril gemakkelijker op en af kan worden gezet. Dat is dan ook een reden waarom veel brildragers de keuze maken voor een systeemhelm in plaats van een integraalhelm. Dan is er nog een ander voordeel op te noemen, want door de grote populariteit van dit soort helmen, is er ook sprake van een breed en gevarieerd aanbod dat vele mogelijkheden biedt ten aanzien van de gewenste eigenschappen. Daarbij kan gedacht worden aan een geïntegreerd zonnevizier en optie tot inbouw van een communicatie-set, maar ook aan een luxe ventilatiesysteem.

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  122,13
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Nadelen van een systeemhelm

Een systeemhelm kan warm zijn als het zomer is. Dat is een nadeel waar je ook last van hebt met een integraalhelm. Dat is wel even een aandachtspuntje om rekening mee te houden. Verder kan er condens op het vizier ontstaan en dan wordt het zicht uiteraard beperkt. Dit nadeel kan tijdens het rijden in de winter bijvoorbeeld worden voorkomen door een systeemhelm met pinlock systeem te dragen. 

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

> De Shark Evoline 3 helm: Verzending = gratis!