Vizier helm schoonmaken: praktische tips

Het vizier van de helm wordt door te rijden natuurlijk op een gegeven moment wat vuil en dan is het tijd om eens aan de slag te gaan, zodat er weer met een helder vizier kan worden gereden. Het is bovendien belangrijk dat het vizier schoon is, zodat het gezichtsveld niet belemmerd wordt. Het schoonmaken van een vizier van een helm is een gemakkelijk karweitje, maar er zijn tips die natuurlijk altijd van pas komen en het nog simpeler maken om het helmvizier helemaal op en top te reinigen. Overigens is het wel belangrijk dat er geen beschadigingen zijn, want anders is het wellicht nodig om een helmvizier te vervangen.

Vizier schoonmaken

Het vizier schoonmaken van een helm gaat het simpelst met gewoon een beetje water en een doek, zoals een katoenen doekje. Er kunnen ook speciale middelen worden gebruikt, zoals multiwax, maar het hangt wel van het soort vizier af, wat de beste middelen zijn om het goed schoon te maken zonder dat het materiaal wordt aangetast. Zo wordt bijvoorbeeld aangeraden om een anticondensvizier alleen met water schoon te maken en daarbij een zachte doek te gebruiken om het vuil te verwijderen. Als er sprake is van een pin-lock aan het vizier, dan wordt geadviseerd om dat onderdeel met een droge doek te reinigen en geen water te gebruiken. Meer informatie hierover vind je bij de handleiding van je helm.

Als er sprake is van een helm met een spiegelvizier, zoals bijvoorbeeld bij een jethelm, dan wordt extra voorzichtigheid aangeraden tijdens het reinigen. De beschermlaag kan namelijk loslaten. Er zijn ook motorrijders en scooterrijders die een beetje water gebruiken met wat afwasmiddel als er sprake is van hardnekkig vuil.

> Wil je een scooter helm of motorhelm kopen? Nu tot wel 40% korting!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

In ieder geval wordt afgeraden om glasreiniger of allesreiniger te gebruiken bij het schoonmaken van een vizier. Een andere tip die wel gebruikt kan worden is om bijvoorbeeld papieren zakdoekjes of tissues over het vizier te leggen en deze nat te maken. Na tien minuten kunnen de tissues er weer worden afgenomen en kan het helmvizier worden schoongemaakt.

Zoals je ziet zijn er vele manieren om het vizier van een helm schoon te maken en als je naar de mening van ervaren rijders vraagt, dan zal er vaak gesteld worden dat water en een doek het meest veilig en effectief is om te gebruiken. Aandacht besteden aan het onderhoud van een helm en de verschillende onderdelen, zoals een vizier is zeker belangrijk, want dat kan de levensduur zeker verlengen.

Herken je dit scenario: 'Je bent aan het rijden op je scooter/motor en het begin in een keer hard te regenen en je vizier beslaat'. Bekend met dit veelvoorkomend probleem? Lees hier de tips: hoe kijk je door je vizier tijdens het regenen.

Drie best geteste helmen van dit moment

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  122,13
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Bekijk ook onze HJC helmen: Verzending = gratis! 

Onderhoud helm

Na een lange rit bij mooi weer zit niet alleen het vizier waarschijnlijk onder de insecten, maar ook de helm zelf. Het is aan te raden om het vuil dat daardoor ontstaat te verwijderen. Als dat namelijk niet gebeurt, dan wordt het hardnekkig vuil dat zeer lastig wordt om te verwijderen en het materiaal zelfs kunnen aantasten.

Er kan voor het reinigen van de helm een speciale helmreiniger worden gebruikt, maar als direct na afloop van de rit de helm wordt schoongemaakt, dan kan er uiteraard ook geprobeerd worden om de helm met een vochtige doek weer schoon te maken. Verder onderhoud voor doffe of lichtmatte helmen kan worden uitgevoerd door een speciale polish te gebruiken die het materiaal en de uitstraling in een goede kwaliteit houdt.

Ook de helmvoering kan onderhouden worden om langer van de helm gebruik te kunnen maken. Er zijn ook speciale reinigers die voor het schoonmaken van de voering aan de binnenkant van de motor- of scooterhelm kunnen worden gebruikt. Met een regelmatige schoonmaakbeurt blijven het vizier en de helm in een uitstekende conditie. 

Lees hier hoe je een bril onder de helm kan dragen tijdens het rijden.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Bij Helmonline kun je niet alleen een helm kopen, maar ook diverse accessoires. Bekijk eens een scooter deken. Ideaal voor in de winter!