• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Verschillen tussen ECE gekeurde helmen

ECE gekeurde helmen beschikken over het keurmerk ECE 22.05. Richtlijn 22 voorziet in de minimale eisen waar een motorhelm of scooterhelm aan voldoen moet. De eerst keer dat er sprake was van het keuren van helmen met betrekking tot de veiligheid was in 1982. De helmen kregen destijds het keurmerk ECE 22.02 toegekend en het verschil met nu is dat er al meerdere versies van keuringen zijn geweest, zodat tegenwoordig het keurmerk 22.05 wordt gebruikt. Dat een helm een keurmerk draagt, betekent nog niet dat alle helmen gelijk zijn, want er is uiteraard wel degelijke sprake van verschil op meerdere gebieden.

Verschil tussen helmen

Het verschil heeft onder meer betrekking op het type helm. Zo kan een integraalhelm goedgekeurd zijn, maar geldt dat ook voor een jethelm of voor een systeemhelm. Uiteraard zijn er nog veel meer verschillen te ontdekken. Bijvoorbeeld ten aanzien van de prijsklasse, maar ook met betrekking tot specifieke eigenschappen en het materiaal.

Een helm met een buitenschaal van polycarbonaat is weer anders in vergelijking met een helm die van ander materiaal is gemaakt. Zo kan een helm ook over extra eigenschappen beschikken, zoals een luxe uitgevoerd luchtventilatiesysteem of een zonnevizier. Verder is er nog een verschil te ontdekken in de maten. Niet alle helmen zijn namelijk in alle maten verkrijgbaar. Ook het verschil in kleur of in een print laat weer zien dat er veel mogelijkheden zijn om met persoonlijke voorkeuren rekening te houden.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen