Vanaf welke snelheid is het verplicht een helm te dragen op een e-bike?

Een standaard elektrische fiets heeft dezelfde kenmerken als een gewone fiets. Je moet ermee op het fietspad rijden en hebt geen helmplicht. Een standaard elektrische fiets heeft trapondersteuning tot vijfentwintig kilometer per uur. Je kunt natuurlijk harder rijden, als je ook meetrapt. Op deze fiets hoef je geen helm te dragen.

Wees verstandig

Hoewel je geen helm hoeft te dragen op een elektrische fiets, kan dit wel erg handig zijn. Als je vijfentwintig kilometer per uur rijdt, rijd je ongeveer even hard als een brommer met een blauw kenteken. Wanneer je met deze snelheid valt kan je jezelf flink bezeren.  

> bekijk de nieuwe scooterhelmen en motorhelmen in het assortiment

Type: Speed pedelec 

Een speed pedelec is ook een soort elektrische fiets. Sinds 1 januari 2017 zijn de regels voor een speed pedelec verandert en wordt deze gezien als bromfiets. Je hebt dus een kenteken nodig voor deze fiets, maar ook een helm. Een speed pedelec kan een maximumsnelheid van vijfenveertig kilometer per uur behalen. Let er dan dus ook op dat je een helm van goede kwaliteit koopt, gebruik eventueel de tips hierboven om een goede helm aan te schaffen.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

 Lekke band tijdens het rijden? Hoe plak je een scooterband? Lees het hier!