5 tips om je scooter te beveiligen

Door je goed voor te bereiden kun je het dieven heel moeilijk maken om je scooter te stelen. Dit kun je het beste doen door een combinatie van maatregelen toe te passen, zowel in de scooter zelf als in je manier van omgaan met bepaalde situaties.

scooter extra beveiligen

1.     Maak het dieven niet te makkelijk

De meest gebruikte methode om een scooter te stelen, is om de scooter van de grond af een trailer of busje in te tillen. Zodra de scooter uit het zicht is lopen de dieven nauwelijks risico om betrap te worden. Een beveiliging tegen deze methode is om een sterk kettingslot te nemen en de scooter vast te maken aan een object welke de dieven niet mee kunnen nemen. Door een extra dik slot te nemen voorkom je dat dieven het slot door kunnen knippen met een betonschaar. Een goed kettingslot in combinatie met een stuurslot maakt het dieven al een stuk moeilijker.

> Vandaag besteld = morgen in huis: Bekijk onze kettingslot ABUS!

2.     Parkeer in het zicht

Het is belangrijk om je scooter in het zicht te parkeren. Vaak als je naar een terras gaat heb je zelf zicht op je scooter, maar als je bijvoorbeeld gaat winkelen is het verstandig om de scooter op een drukke plek te zetten. Dieven zullen minder snel je scooter proberen te stelen als er veel mensen toekijken.

3.     Laat geen sleutels in de scooter zitten

Laat geen sleutels in je scooter zitten, ook niet als je niet ver van je scooter vandaag gaat. Een dief heeft maar een paar seconden nodig om je scooter te starten en ermee weg te rijden. Vaak handelen dieven niet alleen, waardoor je er vanuit kan gaan dat als ze je scooter stelen als je in de buurt bent dat één persoon de taak heeft jou af te leiden.

> Bescherm je hoofd tegen ongelukken: Bekijk onze Shark Skwal helmen!

4.     GPS tracking

Tegenwoordig kun je een GPS tracker in je scooter plaatsen, zo kun je altijd zien waar de scooter is. Bijna alle GPS trackers hebben een app waarbij je op een kaart de positie van de scooter kunt zien. Dit voorkomt geen diefstal, maar het maakt het een stuk makkelijker om de scooter terug te vinden.

5.     Maak je scooter herkenbaar

Door unieke en herkenbare elementen op je scooter te plaatsen zullen dieven je scooter minder snel stelen, omdat deze makkelijk te herkennen is. En als dieven iets niet willen is het dat de scooter makkelijk terug te leiden is naar de oorspronkelijke eigenaar. Mochten ze tòch je scooter stelen dan is de kans groter om de scooter terug te vinden omdat er maar één motor met deze unieke aanpassingen bestaat. Maak foto’s van de unieke elementen zodat je deze naar de politie kunt sturen, dan weet de politie ook waar ze naar moeten zoeken.

> Scooter goed beveiligd tegen diefstal? Denk dan ook na over je eigen beveiliging, bekijk onze veilige scooterhelmen!

Scooterhelmen

Scorpion EXO-Combat Evo Solid - Mat Zwart
Scorpion EXO-Combat Evo Solid - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  199,90 Vanaf  179,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Stelvio - Mat Oranje
Vinz Stelvio - Mat Oranje
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Nano - Mat Zwart
Shark Nano - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  159,99 Vanaf  118,17
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Op zoek naar een nieuwe scooter? Bekijk dan eens welke Vespa modellen er zijn.