Aandachtspunten bij het kopen van een tweedehands scooter

Dit artikel is geschreven door onze helmenexpert Aäron.

De aankoop van een scooter beslis je niet zomaar in een paar minuten. Een nieuwe scooter vraagt meteen een stevige hap uit je budget. Daarom kan het aan te raden zijn om de aankoop van een tweedehands scooter te overwegen. Maar waar moet je nu specifiek op letten wanneer je overweegt om een tweedehands scooter te kopen? 

Kopen tweedehands scooter: oppervlakte

In eerste instantie wil je zeker weten dat de scooter niet gestolen is. Jij bent als koper van een gestolen goed namelijk ook schuldig aan heling, zelfs al was je niet op de hoogte. Kijk daarom het chassisnummer na, lijkt dit niet te zijn bewerkt, dan is dat al een positieve indicatie. Bel eventueel het chassisnummer door aan de politie ter controle, vraag verzekeringspapieren en inschrijvingsdocumenten op en vergelijk deze met de identiteitsgegevens van de verkoper. Eens dit in orde lijkt, dan kan je beginnen aan een eerste oppervlakkige check:

  • Controleer de staat van de banden
  • Werken alle lichten naar behoren?
  • Zie de werking van de accu na
  • Check op krassen of grotere schade
  • Kijk na als er niet met de begrenzing van de scooter werd geknoeid

> nieuwe in de collectie: Shark Openline helmen en Shark Sharktooth prime bluetooth! Bestel vóór 23.59u = volgende dag in huis.

In de diepte

Uiteraard ga je nog een paar stappen verder in het nazicht van de tweedehands scooter. Vraag bij de eigenaar na over eventuele schadegevallen. Tweedehands scooters met een ongevalsgeschiedenis zijn te vermijden. Als laatste controle neem je de scooter uiteraard even op testrit. Test de remmen, trek eens goed en snel op, rij snel en langzaam. Luister vooral goed voor 'rare' geluiden zoals gerammel of als de motor voldoende zuiver draait. Voel ook als het stuur stevig is en niet te los stuurt ten opzichte van je voorband, want dit kan wijzen op een ooit gebroken voorvork. 

> Vandaag besteld = morgen thuisbezorgd: De Shark Evo one 2!

Bij een (tweedehands) scooter, hoort natuurlijk een scooterhelm. Kies altijd voor een nieuwe scooterhelm, je weet namelijk of er binnen in de schaal een defect is opgelopen bij de vorige eigenaar. Kijk ook eens naar deze producten: