Tips bij het kopen van een nieuwe motorhelm

Als het moment gekomen is voor het kopen van een nieuwe motorhelm, dan is het aan te raden om daarvoor even de tijd nemen. Het aanbod is namelijk groot en divers, zodat bijvoorbeeld eerst gekeken kan worden naar welk type motorhelm het meest geschikt zal zijn om te dragen. Het lijkt heel simpel om even een nieuwe helm voor op de motor te kopen, maar er komen zeker wel een aantal belangrijke aspecten bij kijken. Om er lang plezier aan te beleven en verzekerd te zijn van het maken van de juiste keuze kunnen een aantal tips en adviezen opgevolgd worden, waarmee rekening gehouden kan worden.

Welk type motorhelm kopen?

Bij het kopen van een motorhelm is het belangrijk om goed onderzoek te doen. Dat begint al bij het maken van een keuze voor het juiste type helm. Elk soort motorhelm beschikt namelijk weer over andere kenmerken en is het meest ideaal om te dragen in bepaalde situaties. Daarbij kunnen ook andere factoren een rol spelen, zoals de persoonlijke omstandigheden in het geval van bijvoorbeeld de motorrijder die een bril draagt.

Het doel van het motorrijden kan als eerste uitgangspunt dienen om een keuze te maken voor een bepaald type motorhelm. Er zijn wat dat betreft allerlei situaties te onderscheiden, zoals de motorrijders die vooral graag toeren en de motorrijders die de motor voornamelijk gebruiken om van huis naar het werk te gaan.

Elke helm heeft voordelen en nadelen. Een integraalhelm zal minder hinder veroorzaken op het gebied van windruis dan een jethelm. Een jethelm laat het zicht weer grotendeels vrij en is aangenaam om in de zomer te dragen. 

Motorhelmen

Shark Ridill Blank - Wit
Shark Ridill Blank - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  139,99 Vanaf  104,97
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Santiago - Fluor Geel (Pinlock voorbereid)
Vinz Santiago - Fluor Geel (Pinlock voorbereid)
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  79,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Pilgrim - Mat Wit
Vinz Pilgrim - Mat Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Bekijk eens de Shark helm: Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Helmmaat bepalen

Nog een belangrijk aspect om mee rekening te houden bij het kopen van een nieuwe motorhelm is de maat. Het is een kleine moeite om de maat even op te meten voordat een nieuwe helm wordt aangeschaft. Dat kan namelijk simpel met een centimeterband door de hoofdomtrek 2,5 cm boven de wenkbrauwen te meten om vervolgens de juiste maat in de matentabel voor helmen op te zoeken. Een helm kan net na aanschaf beter te krap zitten dan te ruim, want een te ruime helm sluit niet goed aan om het hoofd. Een ietwat krappe helm zal zich nog vormen naar het hoofd.

Materiaalkeuze

Bij het kopen van een nieuwe motorhelm is het ook mogelijk om met de keuze voor het materiaal rekening te houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het materiaal van de buitenschaal dat uit polycarbonaat of van glasvezel. Een helm met een buitenschaal van glasvezel heeft over het algemeen een wat langere levensduur dan een helm met een buitenschaal van polycarbonaat. Doe regelmatig onderhoud aan je motorhelm, zo weet je zeker dat de helm in goede conditie blijft. Lees hier de tips voor het schoonmaken van een helm.