Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Tips bij het kopen van een nieuwe motorhelm

Als het moment gekomen is voor het kopen van een nieuwe motorhelm, dan is het aan te raden om daarvoor even de tijd nemen. Het aanbod is namelijk groot en divers, zodat bijvoorbeeld eerst gekeken kan worden naar welk type motorhelm het meest geschikt zal zijn om te dragen.

Het lijkt heel simpel om even een nieuwe helm voor op de motor te kopen, maar er komen zeker wel een aantal belangrijke aspecten bij kijken. Om er lang plezier aan te beleven en verzekerd te zijn van het maken van de juiste keuze kunnen een aantal tips en adviezen opgevolgd worden, waarmee rekening gehouden kan worden.

Welk type motorhelm kopen?

Bij het kopen van een motorhelm is het zeker belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan, maar goed voorbereid te werk te gaan. Dat begint al bij het maken van een keuze voor het juiste type helm. Elk soort motorhelm beschikt namelijk weer over andere kenmerken en is het meest ideaal om te dragen in bepaalde situaties. Daarbij kunnen ook andere factoren een rol spelen, zoals de persoonlijke omstandigheden in het geval van bijvoorbeeld de motorrijder die een bril draagt.

Het doel van het motorrijden kan als eerste uitgangspunt dienen om een keuze te maken voor een bepaald type motorhelm. Er zijn wat dat betreft allerlei situaties te onderscheiden, zoals de motorrijders die vooral graag toeren en de motorrijders die de motor voornamelijk gebruiken om van huis naar het werk te gaan en daarbij met de hoogste snelheid over de snelwegen rijden.

Een integraalhelm is over het algemeen een helm die de beste bescherming biedt voor het hoofd door de volledige omsluiting. Een systeemhelm biedt het voordeel dat het kinstuk kan worden opgeklapt en is praktischer in het gebruik voor brildragers. Een jethelm of fashionhelm is trendy en hip, maar biedt de motorrijder minder bescherming voor het gezicht bij een eventuele valpartij of een ongeluk.

• Integraalhelm
• Systeemhelm
• Jethelm
• Fashionhelm


Elke helm heeft voordelen en nadelen. Een integraalhelm zal minder hinder veroorzaken op het gebied van windruis dan een jethelm en meer bescherming bieden. Een jethelm laat het zicht weer grotendeels vrij en is aangenaam om in de zomer te dragen. Bij het dragen van een systeemhelm kunnen hulpverleners sneller toegang krijgen tot het gezicht van het slachtoffer bij een ongeluk in vergelijking met een integraalhelm.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

> Bekijk eens de Shark helm: Vandaag besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Helmmaat bepalen

Nog een belangrijk aspect om mee rekening te houden bij het kopen van een nieuwe motorhelm is de maat. Het is een kleine moeite om de maat even op te meten voordat een nieuwe helm wordt aangeschaft. Dat kan namelijk simpel met een centimeterband door de hoofdomtrek 2,5 cm boven de wenkbrauwen te meten om vervolgens de juiste maat in de matentabel voor helmen op te zoeken. Een helm kan net na aanschaf beter te krap zitten dan te ruim, want een te ruime helm sluit niet goed aan om het hoofd. Een ietwat krappe helm zal zich nog vormen naar het hoofd.

Materiaalkeuze

Bij het kopen van een nieuwe motorhelm is het ook mogelijk om met de keuze voor het materiaal rekening te houden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het materiaal van de buitenschaal dat uit polycarbonaat of van glasvezel. Een helm met een buitenschaal van glasvezel heeft over het algemeen een wat langere levensduur dan een helm met een buitenschaal van polycarbonaat. Er wordt echter altijd geadviseerd om een motorhelm na drie tot vijf jaar te vervangen en zolang gaat een polycarbonaat helm zeker mee. Doe regelmatig onderhoud aan je motorhelm, zo weet je zeker dat de helm in goede conditie blijft. Lees hier de tips voor het schoonmaken van een helm.

Keurmerk

Er kan verder bij het kopen van een nieuwe motorhelm nog gekeken worden naar de aanwezigheid van een keurmerk. Het is namelijk alleen toegestaan om met een goedgekeurde motorhelm deel te nemen aan het verkeer op de openbare weg op de motor. Het betreft hier de goedkeuring met het keurmerk ECE 22.05.

Uiteraard is het ook nog mogelijk om met andere aspecten rekening te houden. Elke helmsoort wordt aangeboden in uiteenlopende modellen van verschillende merken. Zo kan een ieder ook nog rekening houden met persoonlijke voorkeuren bij de aanschaf van een motorhelm. Bijvoorbeeld met de prijs, kleur, design en print. Door met bovenstaande tips rekening te houden, kan altijd de ideale keuze voor de perfecte motorhelm worden gemaakt.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Sta je op het punt om een lange vakantie te maken en wil je je motorhelm meenemen in het vliegtuig? Bekijk dan deze handige tips. 

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen