5 tips voor het kopen van een fashionhelm

Bij het kopen van een fashionhelm is er een ruim aanbod beschikbaar om een keuze uit te maken. Dat is dan ook een voordeel, want zo kan er met persoonlijke wensen rekening worden gehouden op het gebied van design, merk en kleur. Uiteraard zijn fashion helmen in verschillende prijsklassen beschikbaar, zodat desgewenst op basis van het budget een keuze kan worden gemaakt.

Bij het kopen van een fashionhelm zijn naast de persoonlijke voorkeuren ook een aantal andere aspecten van belang. Om daarin wat meer inzicht te krijgen, kunnen tips van pas komen. Een goede helm is van het grootste belang.

5 tips voor het kopen van een fashionhelm

Een keurmerk geeft een indicatie van de kwaliteit van een helm. Controleer of een helm is voorzien van een keurmerk.

Naast het keurmerk is de maat ook een belangrijk onderdeel. Een fashion helm in een te ruime maat biedt minder bescherming dan een helm die de juiste maat heeft.

Fashion helmen zijn in verschillende maten verkrijgbaar en het is altijd mogelijk om voor het kopen van een helm de maat te meten. Dat kan gedaan worden door een meetlint ongeveer 2 tot 2,5 cm boven de wenkbrauwen te houden en de omtrek van het hoofd in centimeters vast te stellen. Er zijn speciale helmmaattabellen beschikbaar om aan de hand van de hoofdomtrek de perfecte maat te bepalen. Een helm moet uiteraard ook niet te klein uitvallen, want dan past deze of niet om het hoofd of de helm zit erg oncomfortabel. Lees hier de tips over hoe je ondanks het dragen van een helm toch modieus op de scooter kan zitten.

Er kan ook rekening gehouden worden met het materiaal van de fashionhelm, waarbij de buitenschaal bijvoorbeeld van glasvezel gemaakt kan zijn of van polycarbonaat. Helmen die uitgevoerd zijn met polycarbonaat zijn over het algemeen wat voordeliger dan de helmen met een buitenschaal van glasvezel.

Het comfort speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Bij het online kopen van een helm kan gekeken worden naar het materiaal van de binnenvoering en of deze ook verwijderd kan worden om te wassen.

Tot slot kan er nog rekening worden gehouden met andere specifieke eigenschappen. Hierbij kan de persoonlijke voorkeur uiteraard weer een rol spelen, want er zijn luxe en minder luxe uitvoeringen van fashion helmen beschikbaar in het gevarieerde aanbod. Bij eigenschappen kan er bijvoorbeeld worden gedacht aan de optie om het vizier omhoog te schuiven, aan een snelsluiting, maar ook aan het gewicht en de optie om de helm in de buddy van de scooter mee te nemen.

1. ECE keurmerk 22.05
2. Juiste maat bepalen
3. Materiaal
4. Comfort
5. Eigenschappen

Zijn fashion helmen duur? Bij Helmonline.nl vind je bij ieder budget een geschikte fashion helm. Bestel jouw nieuwe fashion helm vóór 23.00 uur = volgende dag in huis!

Scooterhelmen

Shark Street Drak Blank - Zwart
Shark Street Drak Blank - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  229,99 Vanaf  195,42
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Street Drak Blank Mat - Mat Groen
Shark Street Drak Blank Mat - Mat Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  229,99 Vanaf  203,56
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Fiori - Mat Creme / Wit
Vinz Fiori - Mat Creme / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Wil je een fashion helm kopen? Koop dan nooit een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Dat geldt eigenlijk voor alle soorten helmen en wordt afgeraden doordat je nooit op de hoogte bent van het verleden van de helm.