Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

5 tips voor het kopen van een fashionhelm

Bij het kopen van een fashionhelm is er in ieder geval een ruim aanbod beschikbaar om een keuze uit te maken. Dat is dan ook een voordeel, want zo kan er met persoonlijke wensen rekening worden gehouden op het gebied van design, merk en kleur. Uiteraard zijn fashion helmen in verschillende prijsklassen beschikbaar, zodat desgewenst op basis van het budget een keuze kan worden gemaakt.

Bij het kopen van een fashionhelm zijn naast de persoonlijke voorkeuren ook een aantal andere aspecten van belang. Om daarin wat meer inzicht te krijgen, kunnen tips van pas komen. Een goede helm is van het grootste belang, want daarmee wordt bescherming tegen hoofdletsel geboden.

5 tips

Het is in de eerste plaats altijd van belang om een fashionhelm met een keurmerk aan te schaffen. Het keurmerk is herkenbaar aan de code ECE 22.05. Dat het belangrijk is om alleen een goed gekeurde fashion helm aan te schaffen, komt doordat deze helmen getest zijn op veiligheid. Het E-keurmerk is doorgaans te vinden aan de binnenzijde van de helm in de vorm van een label.

Naast het keurmerk dat de veiligheid van de helm garandeert, waarbij het hoofd beschermd wordt tijdens een ongeluk, botsing of valpartij geldt dat de juiste maat eveneens belangrijk is. Een fashion helm in een te ruime maat zorgt ervoor dat er geen sprake meer is van een optimaal beschermingsniveau.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Fashion helmen zijn in verschillende maten verkrijgbaar en het is altijd mogelijk om voor het kopen van een helm de maat te meten. Dat kan gedaan worden door een meetlint ongeveer 2 tot 2,5 cm boven de wenkbrauwen te houden en de omtrek van het hoofd in centimeters vast te stellen. Er zijn speciale helmmaattabellen beschikbaar om aan de hand van de hoofdomtrek de perfecte maat te bepalen. Een helm moet uiteraard ook niet te klein uitvallen, want dan past deze of niet om het hoofd of de helm zit erg oncomfortabel. Lees hier de tips over hoe je ondanks het dragen van een helm toch modieus op de scooter kan zitten.

Er kan ook rekening gehouden worden met het materiaal van de fashionhelm, waarbij de buitenschaal bijvoorbeeld van glasvezel gemaakt kan zijn of van polycarbonaat. Helmen die uitgevoerd zijn met polycarbonaat zijn over het algemeen wat voordeliger dan de helmen met een buitenschaal van glasvezel.

Het comfort speelt uiteraard ook een belangrijke rol en daarmee kan dan ook rekening worden gehouden als 1 van de 5 tips voor het kopen van een fashion helm. Bij het online kopen van een helm kan gekeken worden naar het materiaal van de binnenvoering en of deze ook verwijderd kan worden om te wassen.

Tot slot kan er nog rekening worden gehouden met andere specifieke eigenschappen, waar een fashionhelm over kan beschikken. Hierbij kan de persoonlijke voorkeur uiteraard weer een rol spelen, want er zijn luxe en minder luxe uitvoeringen van fashion helmen beschikbaar in het gevarieerde aanbod. Bij eigenschappen kan er bijvoorbeeld worden gedacht aan de optie om het vizier omhoog te schuiven, aan een snelsluiting, maar ook aan het gewicht en de optie om de helm in de buddy van de scooter mee te nemen.

1. ECE keurmerk 22.05
2. Juiste maat bepalen
3. Materiaal
4. Comfort
5. Eigenschappen

Zijn fashion helmen duur? Bij Helmonline.nl vind je bij ieder budget een geschikte fashion helm. Bestel jouw nieuwe fashion helm vóór 23.00 uur = volgende dag in huis!

Fashionhelm kopen

Er zijn verschillende manieren om een fashion helm te kopen, zoals in een fysieke winkel of online. Bij het online kopen van een fashion helm wordt het voordeel geboden dat er direct een groot en gevarieerd aanbod tot je beschikking staat om een keuze uit te maken. Het enige nadeel van het online bestellen van een helm is dat deze niet gepast kan worden, zoals in de winkel. Met het bepalen van de juiste maat door de hoofdomtrek te meten en op de eigenschappen van de fashion helm te letten, kan er altijd een goede keuze worden gemaakt.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Wil je een fashion helm kopen? Koop dan nooit een tweedehands exemplaar aan te schaffen. Dat geldt eigenlijk voor alle soorten helmen en wordt afgeraden doordat men nooit op de hoogte is van het verleden van de helm. Die kan bijvoorbeeld een keer gevallen zijn, waardoor de veiligheid en het beschermingsniveau niet meer gegarandeerd is. Bovendien heeft een nieuwe fashion helm als voordeel dat deze zich nog aanpast aan de vorm van het hoofd.

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen