Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Tips voor het aanschaffen van een nieuw vizier voor een helm

Het aanschaffen van een nieuw vizier voor een helm kan om verschillende redenen worden gedaan. Bijvoorbeeld omdat het helmvizier beschadigd is of omdat het vizier niet helemaal meer goed schoon te krijgen is en voor een hinderlijk zicht zorgt. Uiteraard kan het ook zo zijn dat er voor zomerse omstandigheden tegen de felle zon bescherming wordt gezocht door een zonnevizier aan te schaffen.

Er kan altijd van een aantal tips gebruik worden gemaakt voor het aanschaffen van een nieuw vizier voor een helm. Naast dat een vizier een handig beschermingsmiddel is, geldt dat overigens ook voor een speciale bril die opgezet kan worden om op die manier tegen weersinvloeden en andere omstandigheden, zoals vliegjes beschermd te worden.

Aanschaf vizier

Een vizier voor een helm is in de eerste plaats bedoeld om het gezicht de nodige bescherming te bieden tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast voorkomt een helmvizier dat er vliegjes in het gezicht of in de ogen terechtkomen. De meeste helmvizieren worden gemaakt van polycarbonaat en een goedgekeurde helm met vizier beschikt doorgaans over een krasvast helmvizier.

Bij de aanschaf van een nieuw vizier voor helmen kan er met een aantal aandachtspunten rekening gehouden worden. Een belangrijk aspect is namelijk de condensvorming die zich voor kan doen bij de reguliere helmvizieren die niet voorzien zijn van een anticondenslaag.

Er zijn overigens ook nieuwe helmvizieren te koop die al over een ingebouwd anticondenslaag beschikken. Als het vizier van de helm nog goed is, maar er is het probleem van condensvorming, dan kan voor een andere oplossing worden gekozen. In dat geval is het bijvoorbeeld een aanrader om een Pinlock lens aan te schaffen. Dit is het meest ideale middel om condensvorming tegen te gaan.

Zo zijn er nog meer soorten vizieren. Bijvoorbeeld het zonnevizier dat bescherming biedt tegen de felle zon. Het is heel hinderlijk en kan zelfs gevaarlijk zijn om op de scooter of motor te rijden als de zon het zicht verblindt. Er wordt bij zonnevizieren ook wel gesproken over een getint helmvizier.

Een getint vizier kan echter ook nadelig zijn. Bijvoorbeeld als er plotseling een tunnel opdoemt, waar doorheen gereden moet worden. Of als het zonnetje langzaam verdwijnt, waardoor er sprake is van schemering. Ook in de herfst heeft een getint vizier nadelen, want het zicht op de weg kan dan zeker sterk verminderen.

Er zijn tegenwoordig speciale folies op de markt die op het vizier kunnen worden aangebracht en zich aanpassen aan de omstandigheden van het moment. Het is ook mogelijk om bij slechte weersomstandigheden bijvoorbeeld een speciale bril te dragen. Een gele nachtbril biedt bij duisternis en mistig weer een goed zicht.

• Pinlock lens
• Getint vizier
• Speciale folie
• Zicht
• Condensvorming
• Weersomstandigheden

Er zijn echt veel mogelijkheden op het gebied van helmvizieren, waarbij er alleen op het gebied van getinte vizieren al veel opties beschikbaar zijn, variërend van licht getint zwart tot donker getint zwart tot oranjeachtige en spiegelend.

> Motorhelm kopen: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Lees hier de tips voor de onderhoud van een helm.

Keuze nieuw vizier

Bij de keuze van een nieuw vizier voor de helm kan er met een aantal aspecten rekening worden gehouden. Zo kan er bijvoorbeeld rekening mee worden gehouden of er alleen overdag met de scooter of motor wordt gereden of ook in de avond en nacht als het buiten donker is.

Verder kan ook het seizoen een rol spelen. Er zijn bijvoorbeeld motorrijders die uitsluitend in de zomer rijden of bij goed weer. In dat geval kan er bijvoorbeeld gereden worden met een zonnevizier. Als er ook in de winter of bij slechte weersomstandigheden op de motor wordt gereden, dan kan weer de keuze worden gemaakt voor een ander type vizier.

> De populaire Shark helmen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Als het vizier van de helm gemakkelijk te verwisselen is, dan kan zelfs overwogen worden om twee verschillende typen vizieren aan te schaffen. Bijvoorbeeld een zonnevizier voor dagen, waarop de zon fel schijnt en een standaard vizier met anticondenslaag indien er geen zonnetje aanwezig is. Speciaal voor de dag- en nachtrijders is het uiteraard eveneens mogelijk om twee verschillende helmvizieren aan te schaffen. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat bij vertrek op de motor er met beide situaties rekening gehouden moet worden en beide vizieren moeten worden meegenomen op de motor.

Weet jij welke helm het meest populair is tijdens de wintermaanden? Benieuwd? Lees het volgende artikel over populaire helmen in de winter.

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen