Tips voor het aanschaffen van een nieuw vizier voor een helm

Het aanschaffen van een nieuw vizier voor een helm kan om verschillende redenen worden gedaan. Bijvoorbeeld omdat het helmvizier beschadigd is of omdat het vizier niet helemaal meer goed schoon te krijgen is en voor een hinderlijk zicht zorgt. Uiteraard kan het ook zo zijn dat er voor zomerse omstandigheden tegen de felle zon bescherming wordt gezocht door een zonnevizier aan te schaffen. 

Aanschaf vizier

Een vizier voor een helm is in de eerste plaats bedoeld om het gezicht de nodige bescherming te bieden tegen wind en andere weersinvloeden. Daarnaast voorkomt een helmvizier dat er vliegjes in het gezicht of in de ogen terechtkomen. De meeste helmvizieren worden gemaakt van polycarbonaat en een goedgekeurde helm met vizier beschikt doorgaans over een krasvast helmvizier. Bij de aanschaf van een nieuw vizier voor helmen kan er met een aantal aandachtspunten rekening gehouden worden. Een belangrijk aspect is namelijk de condensvorming die zich voor kan doen bij de reguliere helmvizieren die niet voorzien zijn van een anticondenslaag.

Er zijn overigens ook nieuwe helmvizieren te koop die al over een ingebouwd anticondenslaag beschikken. Als het vizier van de helm nog goed is, maar er is het probleem van condensvorming, dan kan voor een andere oplossing worden gekozen. In dat geval is het bijvoorbeeld een aanrader om een Pinlock lens aan te schaffen. Dit is het meest ideale middel om condensvorming tegen te gaan. Zo zijn er nog meer soorten vizieren. 

Een getint vizier kan echter ook nadelig zijn. Bijvoorbeeld als er plotseling een tunnel opdoemt, waar doorheen gereden moet worden. Of als het zonnetje langzaam verdwijnt, waardoor er sprake is van schemering. Ook in de herfst heeft een getint vizier nadelen, want het zicht op de weg kan dan sterk verminderen.Er zijn tegenwoordig speciale folies op de markt die op het vizier kunnen worden aangebracht en zich aanpassen aan de omstandigheden van het moment. Het is ook mogelijk om bij slechte weersomstandigheden bijvoorbeeld een speciale bril te dragen. Een gele nachtbril biedt bij duisternis en mistig weer een goed zicht.

> Motorhelm kopen: Verzending = gratis op het gehele assortiment!

Scooter- Integraal- en Systeemhelm

Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Shark Ridill Blank - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  149,99 Vanaf  122,13
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC CS-15 - Mat Zwart
HJC CS-15 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,95 Vanaf  85,44
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Lees hier de tips voor de onderhoud van een helm.

Keuze nieuw vizier

Bij de keuze van een nieuw vizier voor de helm kan er met een aantal aspecten rekening worden gehouden. Zo kan er bijvoorbeeld rekening mee worden gehouden of er alleen overdag met de scooter of motor wordt gereden of ook in de avond en nacht als het buiten donker is. Verder kan ook het seizoen een rol spelen. Er zijn bijvoorbeeld motorrijders die uitsluitend in de zomer rijden of bij goed weer. In dat geval kan er gereden worden met een zonnevizier. Als er ook in de winter of bij slechte weersomstandigheden op de motor wordt gereden, dan kan weer de keuze worden gemaakt voor een ander type vizier.

> De populaire Shark helmen: Vandaag besteld = morgen in huis!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Weet jij welke helm het meest populair is tijdens de wintermaanden? Benieuwd? Lees het volgende artikel over populaire helmen in de winter.