Integraalhelm kopen? Lees deze praktische tips!

Bij de aanschaf van een integraalhelm zijn er vele opties om uit te kiezen. Het aanbod is dan ook gevarieerd en laat een diversiteit zien uit merken en modellen die elk weer over andere unieke eigenschappen beschikken. In het geval van het aanschaffen van dit type helm kan er met een aantal aspecten rekening worden gehouden, zodat de beste keuze kan worden gemaakt.

Tips aanschaf integraalhelm

De allereerste tip die gegeven kan worden bij het kopen van een integraalhelm is het bepalen van de juiste maat. Het meten van de hoofdomtrek vormt daarbij het uitgangspunt, waarna in de beschikbare matentabel gekeken kan worden naar wat de ideale maat is. Het meten gebeurt ongeveer 2 cm tot 2,5 cm boven de wenkbrauw met een meetlint, waarna de hoofdomtrek in het aantal centimeters genoteerd kan worden.

Het is van groot belang dat de juiste maat integraalhelm gekocht wordt. Een krappe helm zal zich na het regelmatig dragen nog verder aan het hoofd aanpassen. Een te krappe helm biedt weer het nadeel dat deze voor ongemak zorgt doordat er drukpunten op bijvoorbeeld het voorhoofd kunnen ontstaan.

De pasvorm moet uiteraard ideaal zijn, maar de integraalhelm moet tijdens het dragen ook comfortabel en aangenaam aanvoelen. De eigenschappen spelen daarbij een belangrijke rol. Zo is het in de zomer bij hoge temperaturen minder aangenaam om een integraalhelm te dragen. Het is in dat opzicht aan de raden om een integraalhelm te kopen die over een goed luchtventilatiesysteem beschikt. Het is anders niet alleen minder comfortabel om de integraalhelm te dragen, maar ook het reactievermogen kan worden verminderd als het hoofd wat oververhit raakt. Lees hier alle voordelen en nadelen van een integraalhelm.

Motorhelmen

HJC CS-15 Martial - Zwart / Rood
HJC CS-15 Martial - Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  109,95 Vanaf  93,46
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
HJC C91 Taly - Mat Zwart / Grijs
HJC C91 Taly - Mat Zwart / Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  189,95 Vanaf  170,01
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion Exo-Tech Trap - Mat Zwart / Rood / Wit
Scorpion Exo-Tech Trap - Mat Zwart / Rood / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  349,90 Vanaf  314,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Integraalhelm kopen

Er zijn natuurlijk nog veel meer aparte eigenschappen, waarmee rekening gehouden kan worden bij het kopen van een integraalhelm. Denk maar aan de persoonlijke voorkeur voor een design of kleur. Ook de prijsklasse kan een rol spelen bij de aanschaf van een integraalhelm. Voor wat betreft de prijsklasse geldt dat integraalhelmen al voor een voordelige prijs kunnen worden aangeschaft, maar er zijn uiteraard ook luxere uitvoeringen die in een hogere prijscategorie beschikbaar zijn.

Ten aanzien van de merken die integraalhelmen ontwerpen, wordt een ruime keuze geboden bij Helmonline.nl. Uiteraard kan aansluiting worden gezocht bij de stijl en kleuren van de motor of scooter voor het kopen van een integraalhelm. Het is toch fraai als er voor wat betreft de uitvoering van de motor of scooter en kleur één geheel wordt gevormd met de integraalhelm. Uiteraard kan er wat dat betreft eveneens op de motorkleding worden gelet. In ieder geval is er volop keuze om de ideale integraalhelm online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen