Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Integraalhelm kopen? Lees deze praktische tips!

Bij de aanschaf van een integraalhelm zijn er vele opties om uit te kiezen. Het aanbod is dan ook gevarieerd en laat een diversiteit zien uit merken en modellen die elk weer over andere unieke eigenschappen beschikken. Op het gebied van veiligheid en bescherming is de keuze voor het kopen van een integraalhelm ideaal.

Het hoofd wordt bij het dragen van een integraalhelm volledig beschermd net als het gezicht doordat er sprake is van een kinstuk. Bovendien biedt een integraalhelm bescherming tegen wind als het vizier naar beneden gedragen wordt. In het geval van het aanschaffen van dit type helm kan er met een aantal aspecten rekening worden gehouden, zodat de beste keuze kan worden gemaakt.

Tips aanschaf integraalhelm

De allereerste tip die gegeven kan worden bij het kopen van een integraalhelm is het bepalen van de juiste maat. Het meten van de hoofdomtrek vormt daarbij het uitgangspunt, waarna in de beschikbare matentabel gekeken kan worden naar wat de ideale maat is. Het meten gebeurt ongeveer 2 cm tot 2,5 cm boven de wenkbrauw met een meetlint, waarna de hoofdomtrek in het aantal centimeters genoteerd kan worden.

Het is van groot belang dat de juiste maat integraalhelm gekocht wordt. Bij een te ruim zittende helm wordt het beschermingsniveau niet gegarandeerd, want een eventuele klap wordt dan anders opgevangen doordat er ruimte zit tussen het hoofd en de helm. Een krappe helm zal zich na het regelmatig dragen nog verder aan het hoofd aanpassen. Een te krappe helm biedt weer het nadeel dat deze voor ongemak zorgt doordat er drukpunten op bijvoorbeeld het voorhoofd kunnen ontstaan.

De pasvorm moet uiteraard ideaal zijn, maar de integraalhelm moet tijdens het dragen ook comfortabel en aangenaam aanvoelen. De eigenschappen spelen daarbij een belangrijke rol. Zo is het in de zomer bij hoge temperaturen minder aangenaam om een integraalhelm te dragen. Het is in dat opzicht aan de raden om een integraalhelm te kopen die over een goed luchtventilatiesysteem beschikt. Het is anders niet alleen minder comfortabel om de integraalhelm te dragen, maar ook het reactievermogen kan worden verminderd als het hoofd wat oververhit raakt. Lees hier alle voordelen en nadelen van een integraalhelm.

Tot de tips voor het kopen van een integraalhelm behoort ook het gegeven dat de helm over een ECE keurmerk dient te beschikken. Daarmee is in elk geval gegarandeerd dat het hoofd voldoende bescherming krijgt als het hoofd bij een ongeluk of valpartij de grond raakt. De integraalhelmen voldoen aan de Europese normen als deze over het ECE 22.05 keurmerk beschikken. Er kan verder nog rekening worden gehouden met het materiaal van de buitenschaal, zoals polycarbonaat of een buitenschaal die vervaardigd is op basis van glasvezels.

• Houd rekening met de juiste maat
• Let op het comfort van de pasvorm
• Luchtventilatiesysteem
• ECE 22.05 keurmerk
• Materiaal buitenschaal

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Wist je dat het verboden is om met een integraalhelm over straat te lopen?

Integraalhelm kopen

Er zijn natuurlijk nog veel meer aparte eigenschappen, waarmee rekening gehouden kan worden bij het kopen van een integraalhelm. Denk maar aan de persoonlijke voorkeur voor een design of kleur. Ook de prijsklasse kan een rol spelen bij de aanschaf van een integraalhelm. Voor wat betreft de prijsklasse geldt dat integraalhelmen al voor een voordelige prijs kunnen worden aangeschaft, maar er zijn uiteraard ook luxere uitvoeringen die in een hogere prijscategorie beschikbaar zijn.

Er zijn verschillende merken die al integraalhelmen ontwikkelen voor een lage prijs en die online gekocht kunnen worden voor een bedrag van nog geen 50 euro. Indien er specifieke wensen zijn met betrekking tot de eigenschappen en kenmerken van een integraalhelm, dan kan het uiteraard zijn dat er een keuze moet worden gemaakt uit een wat hogere prijsklasse.

Ten aanzien van de merken die integraalhelmen ontwerpen wordt een ruimte keuze geboden bij Helmonline.nl. Zo worden er onder meer helmen van het merk MT en Vito aangeboden in uiteenlopende prijsklassen. Uiteraard kan aansluiting worden gezocht bij de stijl en kleuren van de motor of scooter voor het kopen van een integraalhelm. Het is toch fraai als er voor wat betreft de uitvoering van de motor of scooter en kleur één geheel wordt gevormd met de integraalhelm. Uiteraard kan er wat dat betreft eveneens op de motorkleding worden gelet. In ieder geval is er volop keuze om de ideale integraalhelm online te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen