7 tips bij het kopen van een goede brommerhelm

Een goede brommerhelm is natuurlijk van belang. Het is een aanschaf die betrekking heeft op de eigen veiligheid en bescherming tijdens deelname aan het verkeer op de brommer. Alleen de veiligheid is al reden genoeg om de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af te wegen om tot de beste keuze te komen.

Brommerhelm kopen

Lees deze tips:

1. Een belangrijke tips voor het kopen van een brommerhelm is om na te gaan welk type helm het meest aansluit bij het rijden op de brommer. Worden er lange afstanden gereden of wordt de brommer voornamelijk gebruikt om korte afstanden in de stad af te leggen? Er kan wat dat betreft een onderscheid gemaakt worden tussen integraalhelmen, systeemhelmen, jethelmen en fashionhelmen. Al deze helmen zijn geschikt om op de brommer te dragen, waarbij het ene type helm uiteraard beter aansluit bij het rijden van lange afstanden op de brommer en een ander type helm ideaal is om in de zomer te dragen tijdens korte afstanden.

2. Naast het bepalen van wat het soort helm is de volgende stap het bepalen van de goede maat. De helm maat is van het belang doordat een te grote helm bijvoorbeeld onvoldoende bescherming biedt. Een helm die echt te krap zit, zal uitermate onaangenaam zijn om te dragen en kan druk geven op het voorhoofd, waardoor weer hoofdpijn kan ontstaan. Een helm mag wel iets te krap zitten, want de brommerhelm gaat zich zeker nog naar het hoofd vormen tijdens het dragen op de brommer. Meet voor de juiste helmmaat de hoofdomtrek 2,5 cm boven de wenkbrauwen en kijk in de matentabel wat de juiste maat is.

3. Het materiaal van de brommerhelm kan variëren. Zo kunnen de buitenschalen van brommerhelmen bijvoorbeeld gemaakt zijn van polycarbonaat of glasvezel. Polycarbonaat wordt als minder sterk beschouwd als glasvezel. 

4. Het rijden met een brommer op de openbare weg brengt verplichtingen met zich mee, zoals het dragen van een goedgekeurde helm. Een helm dat beschikt over een ECE 22.05 keurmerk geeft een indicatie van de mate van bescherming. Lees hier alle eisen voor brommerhelmen.

5. Koop nooit een tweedehands exemplaar. Simpelweg om de reden dat bij het overnemen van een gebruikte helm nooit bepaald kan worden of de helm ooit eens is gevallen. Een gevallen helm dient namelijk vervangen te worden en ook als de brommerhelm er nog perfect uitziet.

6. Het is aan te raden om rekening houdend met het bovenstaande het beschikbare aanbod te vergelijken en naar de verschillende eigenschappen te kijken. Op die manier kan er met persoonlijke voorkeuren rekening worden gehouden, zoals design, kleur, gewicht en andere aspecten.

7. Verder geldt na de aanschaf van een nieuwe brommerhelm dat wordt aangeraden deze drie tot vijf jaar na gebruik te vervangen. Ook als de helm per ongeluk uit de hand valt. Ook als er sprake is van een ongeluk met de brommer wordt aanbevolen direct tot vervanging over te gaan. 

> Bekijk ook eens onze scooterhelmen!

Scooterhelmen

HJC I40 - Mat Zwart
HJC I40 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  119,95 Vanaf  101,96
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
MT Custom Rider - Zwart
MT Custom Rider - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  109,90 Vanaf  84,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Fiori - Rood / Wit
Vinz Fiori - Rood / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Wel eens gehoord van een LS2 helm? Lees hier alle voor- en nadelen van een LS2 helm.