Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

7 tips bij het kopen van een goede brommerhelm

Het kopen van een goede brommerhelm lijkt heel simpel, maar doordat er zoveel diversiteit is in het ruime aanbod met helmen geldt dat aangeraden kan worden wel even de tijd ervoor te nemen. Een goede voorbereiding zorgt er namelijk voor dat er in ieder geval zekerheid wordt geboden ten aanzien van de juiste keuze.

Een goede brommerhelm is natuurlijk van belang. Het is een aanschaf die betrekking heeft op de eigen veiligheid en bescherming tijdens deelname aan het verkeer op de brommer. Alleen de veiligheid is al reden genoeg om de verschillende mogelijkheden tegen elkaar af te wegen om tot de beste keuze te komen.

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

Brommerhelm kopen

Bij het kopen van een brommerhelm kan de keuze worden gemaakt dat in een fysieke winkel te doen of in een online winkel. Het laatste heeft als voordeel dat er uit een groot aanbod een vergelijking gemaakt kan worden. Onderstaande tips zijn overigens op beide situaties van toepassing.

1. Een belangrijke tips voor het kopen van een brommerhelm is om na te gaan welk type helm het meest aansluit bij het rijden op de brommer. Worden er lange afstanden gereden of wordt de brommer voornamelijk gebruikt om korte afstanden in de stad af te leggen? Er kan wat dat betreft een onderscheid gemaakt worden tussen integraalhelmen, systeemhelmen, jethelmen en fashionhelmen. Al deze helmen zijn geschikt om op de brommer te dragen, waarbij het ene type helm uiteraard beter aansluit bij het rijden van lange afstanden op de brommer en een ander type helm ideaal is om in de zomer te dragen tijdens korte afstanden.

2. Naast het bepalen van wat het beste soort helm is de volgende stap het bepalen van de goede maat. De helmmaat is van het grootste belang doordat een te grote helm bijvoorbeeld onvoldoende bescherming biedt. Een helm die echt te krap zit, zal uitermate onaangenaam zijn om te dragen en kan druk geven op het voorhoofd, waardoor weer hoofdpijn kan ontstaan. Een helm mag wel iets te krap zitten, want de brommerhelm gaat zich zeker nog naar het hoofd vormen tijdens het dragen op de brommer. Meet voor de juiste helmmaat de hoofdomtrek 2,5 cm boven de wenkbrauwen en kijk in de matentabel wat de juiste maat is.

> De Enduro helmen: Vandaag besteld = morgen in huis!

3. Het materiaal van de brommerhelm kan variëren. Er kan wat dat betreft rekening gehouden worden met de voorkeur voor een bepaald materiaal. Zo kunnen de buitenschalen van brommerhelmen bijvoorbeeld gemaakt zijn van polycarbonaat of glasvezel. Polycarbonaat wordt als minder sterk beschouwd als glasvezel, maar qua gebruik geldt toch dat geadviseerd wordt om helmen na drie tot vijf jaar te vervangen voor een nieuw exemplaar. Carbon is weer een ander soort materiaal, maar maakt de helm wel veel duurder.

4. Het rijden met een brommer op de openbare weg brengt verplichtingen met zich mee, zoals het dragen van een goedgekeurde helm. Een goedgekeurde helm beschikt over een ECE 22.05 keurmerk en voldoet aan de voorwaarden voor de minimale bescherming van het hoofd. Het is altijd even aan te raden om op te letten op de brommerhelm die je op het oog hebt over het keurmerk beschikt. Lees hier alle eisen voor brommerhelmen.

5. Het wordt aanbevolen om altijd een nieuwe brommerhelm te kopen en geen genoegen te nemen met een tweedehands exemplaar. Simpelweg om de reden dat bij het overnemen van een gebruikte helm nooit bepaald kan worden of de helm ooit eens is gevallen. Een gevallen helm dient namelijk vervangen te worden en ook als de brommerhelm er nog perfect uitziet.

6. Het is aan te raden om rekening houdend met het bovenstaande het beschikbare aanbod te vergelijken en naar de verschillende eigenschappen te kijken. Op die manier kan er met persoonlijke voorkeuren rekening worden gehouden, zoals design, kleur, gewicht en andere belangrijke aspecten.

7. Verder geldt na de aanschaf van een nieuwe brommerhelm dat wordt aangeraden deze drie tot vijf jaar na gebruik te vervangen. Ook als de helm per ongeluk uit de hand valt of als er sprake is van een ongeluk met de brommer, waarbij het hoofd de grond raakt, wordt aanbevolen tot vervanging over te gaan. Er kan dan namelijk niet meer gesteld worden of er sprake is van een brommerhelm die nog aan de minimale eisen van veiligheid voldoet.

> Bekijk ook eens onze scooterhelmen!

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

Wel eens gehoord van een LS2 helm? Lees hier alle voor- en nadelen van een LS2 helm.

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen