Bril op de motor onder helm: praktische tips!

Een bril dragen op de motor onder de helm is uiteraard belangrijk voor de brildragers om zo een goed zicht te kunnen hebben. Het is afhankelijk van het soort helm niet altijd even gemakkelijk om een helm op te zetten met de bril op. Bovendien kan een bril als deze niet goed op de neus rust tijdens het rijden als het ware gaan dansen als de helm beweegt.

Uiteraard is het altijd mogelijk om met een bril onder de helm te rijden, waarbij ervan een aantal handige tips gebruik gemaakt kan worden. De tips maken het net even gemakkelijk om met als brildrager zonder problemen een helm op te zetten of weer af te zetten en zorgen er ook voor dat het rijden met bril comfortabel is.

Bril onder helm

Een bril dragen onder een jethelm zal het minste problemen geven, want het gezicht is bij dit type helm volledig vrij. De helm kan dan ook simpel worden opgezet en ook tijdens het rijden op de motor zullen er geen problemen ontstaan. Het is echter zo dat bij het rijden op een motor door het overgrote deel van de motorrijders de voorkeur vaak niet uitgaat naar het dragen van een jethelm. De meeste motorrijders dragen een integraalhelm of een systeemhelm en het dragen van een bril onder een dergelijke helm is dan net even weer anders.

Bij een systeemhelm is het nog mogelijk om het kinstuk omhoog te klappen, zodat de bril alsnog eenvoudig op de neus kan worden geplaatst. Bij een integraalhelm wordt dat al een stuk lastiger, want het kinstuk hiervan is niet opklapbaar, zodat eerst het vizier omhoog geschoven moet worden om de bril op een goede manier te kunnen plaatsen.

Bij een systeemhelm en het opzetten van een bril kan het soms nodig zijn om de wangstukken wat opzij te drukken, zodat de pootjes van de bril op de juiste positie kunnen worden geplaatst. Als er sprake is van een probleem met het opzetten van een bril met de helm op, dan kan dat aan het deel van de pootjes liggen dat naar beneden is gebogen.

Indien de eigen bril met geen mogelijkheid goed en comfortabel onder de helm gedragen kan worden, dan is het wellicht een optie om een goedkope extra bril aan te schaffen die speciaal voor het rijden op de motor wordt gebruikt. De pootjes van het extra exemplaar kunnen dan bijvoorbeeld wat rechter gebogen worden, zodat deze zich als het ware vastklemmen in de helm. Het ligt vaak namelijk aan de pootjes dat de bril tijdens het dragen van een helm niet goed op de plek blijft zitten en wat omhoog gaat schuiven. Een bril met dikke pootjes levert over het algemeen wat minder problemen op.

Het is ook mogelijk om de helm mee te nemen als er een nieuwe bril wordt aangeschaft om zo te kijken welk model het gemakkelijkst en meest comfortabel onder de scooter- of motorhelm gedragen kan worden. Overigens zijn er op het gebied van zonnebrillen speciale motorbrillen te koop die een wat meer ronde vorm hebben en zodoende perfect passen onder een helm. Er zijn wat dat betreft ook standaard motorbrillen op sterke verkrijgbaar.

  • Geen probleem bij jethelm
  • Kinstuk omhoog bij systeemhelm
  • Vizier omhoog bij integraalhelm
  • Wangstukken wat indrukken bij opzetten bril
  • Extra bril kopen
  • Speciale motorbril kopen

Het is soms lastig om door je vizier te kijken bij regen. Lees hier de tips voor het kijken door je vizier tijdens regenval.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting bij een besteding van minimaal € 75:

________________________________________________________________________________________

Beste helmen 2019

Dit zijn de beste helmen van 2019, waaronder twee systeemhelmen!

  • Caberg Droid Systeemhelm
  • Vinz systeemhelm met zonnevizier
  • Shark Openline

Motorhelmen

Vinz Becket - Blauw
Vinz Becket - Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evo ES Yari - Zwart / Rood / Wit
Shark Evo ES Yari - Zwart / Rood / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,99 Vanaf  287,63
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO 390 Solid - Wit
Scorpion EXO 390 Solid - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  99,90 Vanaf  89,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

> Lees meer over de best geteste systeemhelmen.

Helm kopen

Bij een helm kopen kan er uiteraard rekening mee gehouden worden dat er sprake is van het dragen van een bril onder de helm. Jethelmen zijn wat dat betreft het meest praktisch, maar als de voorkeur uitgaat naar een ander type helm, dan kan de keuze worden gemaakt tussen een systeemhelm of een integraalhelm.

Bij een systeemhelm kunnen brildragers doorgaans de bril zonder enig probleem opzetten of weer afzetten, maar zoals gezegd wordt dat bij het rijden met een integraalhelm en bril eronder wat lastiger. Ook dan zijn er echter prima opties om met bril te rijden, zodat er altijd rekening gehouden kan worden met de voorkeur voor een bepaald type helm. Voor alle soorten helmen geldt dat er uiteenlopende modellen verkrijgbaar zijn van diverse merken. Bij het kopen van een helm kan op het design worden gelet, maar ook op specifieke kenmerken. Alle helmen van Helmonline zijn ECE 22.05 gekeurd.

Bekijk ook onze scooterhelmen!