Waar moet je op letten bij de aanschaf van een motor?

Je staat op het punt om een motor te kopen, maar waar let je op? Zijn er bepaalde aandachtspunten die je niet mag vergeten? We informeren je hier graag over! Lees de tips daarom aandachtig door en je weet waar je op moet letten bij het kopen van een motor!

De belangrijkste tips bij het kopen van een motor

Wil je graag een motor? Maar heb je er nog niet zoveel verstand van? Lees je dan zoveel mogelijk informatie op het internet!

  • Bij een nieuwe motor heb je fabrieksgarantie. Bij een oudere motor kan dat anders zijn (ligt er aan waar je hem koopt en hoe oud de motor is).
  • Controleer bij het kopen van een motor altijd de kentekenpapieren en kijk of het framenummer overeenkomt.
  • Hoe ziet de motor er uit? Is deze schoon, goed onderhouden? Mag je een proefrit maken? Het zijn allemaal zaken die afhankelijk zijn van waar je je motor gaat kopen (nieuw of tweedehands, dealer of particulier).
  • Verschillende merken en typen, bekijk goed wat de voordelen zijn, welke opties er zijn en wat de prijzen zijn.
  • Lees je in over de prijzen, de mogelijkheden en de accessoires.
  • Ga ook na wat jouw budget is, wat wil je graag en wat kan er voor dat budget? Als je dat helder hebt, weet je ook bij welke motoren je kunt kijken. Dit maakt het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken.

Tips aanschaf - kopen nieuwe motor

> de Shark DRAK helm is zeer populair onder motorliefhebbers vanwege zijn sportieve uitstraling. Liever een scooterhelm kopen? Klik dan op de link.

Proefrit maken dan pas motor kopen!

Als je een motor op het oog hebt, ga dan altijd eerst een proefrit maken. Start hij goed? Rammelt er niets? Probeer als je de kans krijgt ook op verschillende wegtypen te rijden. Je schakelt, maar het moet ook soepel gaan. Bij neutraal naar de één hoor je vaak een klak. Soms van één naar twee ook. Dit moet gemakkelijk gaan en wanneer het hapert, dan is er wat mis. 

Er zijn verschillende punten waar je op dient te letten voordat je een motor aan gaat schaffen. Het ligt aan je wensen, je budget, het merk wat je wil, je verwachtingen en wat de markt jou te bieden heeft. Er zijn veel verschillende merken en typen, maar bekijk ook wat je wil, nieuwe of tweedehands. Ook het verschil tussen kopen bij de dealer of bij particulieren dien je goed mee te nemen in je overweging.

> Zet je motor goed op slot met een schijfremslot en een kettingslot AXA: Vandaag besteld = morgen in huis!

Motorhelmen

HJC CS-15 Dosta - Antraciet / Zwart / Rood
HJC CS-15 Dosta - Antraciet / Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  109,95 Vanaf  89,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO-920 EVO Solid - Wit
Scorpion EXO-920 EVO Solid - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  159,90 Vanaf  143,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Schuberth C4 Pro - Wit
Schuberth C4 Pro - Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  599,95 Vanaf  429,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

 Motorrijbewijs halen? Hier moet je op letten bij het behalen van je motorrijbewijs!