Sorteren op:

Systeemhelm kopen: vóór 23.45u besteld = morgen in huis

De systeemhelmen zijn uniek, omdat het de enige type helmen zijn met een opklapbaar kinstuk. Zo Lees door

Van laag naar hoog sorteren

25 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

25 producten in totaal

Pagina
Filteren
per pagina
kan je tijdens de zomermaanden heerlijke genieten van een frisse wind en kan je in de koudere maanden de helm dicht klappen.

Belangrijke kenmerken van een systeemhelm

Wil je het liefst een omsloten helm, maar wel de vrijheid hebben om ‘open-face’ te rijden? Schaf dan een systeemhelm aan. Een systeemhelm verschilt van een integraalhelm door een open kinstuk dat- afhankelijk van het merk – geheel of voor een gedeelte naar achteren te klappen is. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken (lees: voordelen) van dit type helm op een rijtje:

  • Opklapbaar kinstuk (hybride vorm van een integraalhelm + jethelm)
  • Het kinstuk is met een eenvoudige handbeweging omhoog te doen 
  • Als je een (zonne-)bril draagt dan is dit type helm ideaal 
  • Als er regelmatig gestopt wordt tijdens het rijden, dan is dit type helm uitermate geschikt. Je hoeft de helm niet de hele tijd af te doen
  • Geschikt voor brildagers. Door het opklapbare kinstuk geeft deze helm meer comfort indien je een bril draagt.

 

Voorzien van ECE 22.05 keurmerk

Alle systeemhelmen zijn voorzien van de ECE 22.05 markering. Ook al onze andere helmen in het assortiment overigens. Wat betekent deze markering? Dit betekent dat de helm is goedgekeurd voor de Nederlandse en Europese wegen. Het keurmerk laat namelijk zien dat de helmen van hoge kwaliteit zijn.

Om aan dit keurmerk te komen, moet een helm eerst diverse proeven ondergaan. Deze testen zijn gericht op kwaliteit en worden niet zomaar toegekend aan een product.

> Tot wel 40% korting: Schuberth C4 Pro of de Scorpion EXO 930 Solid!

Levensduur van een helm:

Als richtlijn kun je aanhouden dat een helm ongeveer 5-10 jaar mee kan voordat deze toe is aan vervanging. Dit is afhankelijk van materiaal waarvan de helm is gemaakt. 

- Materiaal + levensduur van een systeemhelm?
Er zijn meerdere factoren die de levensduur van een helm beïnvloeden. Dit is o.a. afhankelijk van het gebruik, maar ook van het materiaal waar de helm van is gemaakt. De helmen die we verkopen zijn gemaakt van carbon, polycarbonaat of glasvezel. Polycarbonaat helmen gaan 5 jaar mee. Helmen van carbon of glasvezel gaan gemiddeld 10 jaar mee. Dit is dan ook de reden dat een helm met een buitenschaal van carbon of polycarbonaat vaak iets hoger liggen in aanschafprijs. 

Maar er zijn meerdere factoren waar je rekening mee moet houden:

- Is de helm betrokken geweest bij een ongeluk?
Zo ja, dan kan er niet meer gegarandeerd worden dat de binnenschaal van de helm nog intact is. Koop nooit een tweedehands helm, maar altijd een nieuwe helm.

- Is de helm regelmatig gevallen?
Zo ja, dan geldt ook dat je het beste een nieuwe helm kan kopen. 

- Functioneert de helm niet naar behoren, buiten je schuld om?
Dan kan het zomaar zo zijn dat er een fabrieksfout is opgetreden. Heel af en toe komt het helaas voor dat de systeem helm niet helemaal functioneert zoals het zou moeten. In dat geval heb je 1 jaar fabrieksgarantie.

De helm is voor geschikt als motorhelm en als scooterhelm. Wel wordt deze helm vaker door scooterrijders gebruikt gezien een motor een hogere snelheid haalt. Zodoende kiezen veel motorliefhebbers voor integraalhelmen (bedekt het volledige gezicht).

Ideale pasvorm: zo bereken je de juiste maat

Een helm mag niet te los of te strak zitten. Wanneer een helm te los zit, veroorzaakt deze extra gevaar bij een ongeval omdat het hoofd kan doorklappen tegen de binnenkant van de helm. Als de helm te strak zit, veroorzaakt dit druk op het hoofd dat ook voor gevaar zorgt. Overigens is het niet erg als de helm een beetje strak zit in het begin, deze moet zich namelijk nog vormen naar het hoofd.

Vuistregel:

Als vuistregel moet er net een vinger passen in de ruimte tussen de helm en het hoofd. 

Gebruik de matentabel om je maat te bepalen. Meet de omvang van je hoofd met behulp van een meetlint (2,5 cm boven de wenkbrauwen). Vervolgens bepaal je aan de hand van de tabel de juiste helm maat. 

> Bekijk ook eens deze systeemhelmen: De Scorpion 390 & Scorpion 920 helmen: Verzending = gratis!

Handige blogs

Om zoveel mogelijk uit je helm te halen raden we aan om de volgende artikelen te lezen:

Veelgestelde vragen

Welke systeemhelm is de beste?

Elke helm die aansluit als een comfortabele bivakmuts is een geschikte systeemhelm voor jou. Welke helm het beste is, is verder afhankelijk van je specifieke wensen. Maak je bijvoorbeeld lange ritten, dan heb je baat bij een helm met een binnenvoering van verkoelend textiel voor een optimaal klimaat. 

Hoe kies ik een stille helm?

Extreme geluidsreductie vind je in de vierde generatie systeemhelmen van Schuberth. Door een topspoiler verkrijg je een hoge mate van stabiliteit. Ook bij hoge snelheid. De helm is zelfs zo stil dat je zonder problemen met een mede motorfanaat kan spreken via een communicatiesysteem. Deze helm is namelijk ingesteld op een communicatieset.

Wat is het verschil met een integraalhelm

Het antwoord is heel kort: een opklapbaar kinstuk. Waar een integraalhelm nogal stijf aandoet door de volledige omsluiting van de helm, zorgt een systeemhelm voor meer comfort en een breder zicht. Het openklapbare kinstuk kun je namelijk openzetten. Dit doe je voornamelijk op momenten waarbij je wat vrijheid nodig hebt. Wanneer je afrekent bij het tankstation bijvoorbeeld of wanneer je wilt communiceren met motorvrienden.

Deze tekst is geschreven door onze .