• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Shark Spartan helmen: korting van 10 tot 40%

Een integraalhelm is vaan de gewenste oplossing wanneer een goede helm nodig is. De Shark Spartan helm is dan ook een hele goede optie.

14 artikel(en)

14 artikel(en)

De helm is bovendien niet heel erg zwaar met dank aan de buitenschaal van carbon. Dit is een belangrijke wetenschap met het oog op het rijplezier tijdens ritjes op de motor of scooter. Hoe lichter van gewicht de helm is, hoe beter dit natuurlijk is. In dat opzicht zijn de modellen in de reeks Spartan helmen altijd aan te raden als keuze. 

Spartan helm van Shark: zeer goede veiligheid

Dat de helmen Spartan van Shark lekker licht zijn en een goede pasvorm hebben is natuurlijk fijn. Het gaat er echter vooral ook om dat ze goed veilig zijn wanneer ze gebruikt worden op de openbare weg. In dat opzicht is het fijn om te weten dat de helmen allemaal beschikken over het keurmerk ECE 22.05. Dit betekent dus dat ze flink wat kunnen hebben. Om die reden hebben de integraalhelmen immers de hoogste beoordelingen gekregen. Andere voordelen zijn:

 • Geschikt voor mensen met een bril
 • Zonnevizier is geïntegreerd
 • Veel aandacht voor ventilatie
 • Sluiting volgens het Micrometic kinband principe

Wat ook fijn is om te weten is dat door de goede pasvorm en sterke sluiting de helm ook goed te gebruiken is in andere situaties. Bijvoorbeeld wanneer bijvoorbeeld wat harder gereden wordt, of wanneer de onverharde wegen worden opgezocht, dan zijn de helmen Shark Spartan ook altijd goed aan te raden, Daarmee kan immers flink wat bescherming worden gegarandeerd. Dit is ook een reden waarom de helmen de hoge waardering volgens het ECE-keurmerk krijgen. De Shark Skwal is ook een goede helm om mee offroad te gaan.

> De Shark Drak: Vandaag besteld = morgen in huis!

Met muziek op rijden op de motor

Een Shark helmet  zoals de Shark Spartan is geschikt gemaakt voor Bluetooth systemen. Daarnaast zijn bijvoorbeeld oordopjes van een MP3-speler gemakkelijk in de oren te stoppen. De vraag is daarom of het een leuk idee kan zijn om lekker muziek op te zetten tijdens het rijden op de motor. Onder de helm hoeft dit immers geen probleem te zijn. Er zijn in principe geen restricties op dit gebied en rijden met muziek op kan heel fijn en rustgevend zijn tijdens lange ritten. Dat neemt echter niet weg dat er zo nu en dan over moet worden nagedacht.

> De Shark Evo One 2 of de Shark Evoline 3: Gratis verzending op het gehele assortiment!

Het is bijvoorbeeld minder verstandig om dit te doen in steden waar het verkeer veel drukker is en er allerlei andere zaken een rol spelen dan de snelheid en het weer alleen. In zulke gevallen kan het, gewoon om het zekere voor het onzekere te nemen, slim zijn om de muziek even achterwege te laten. Wanneer een helm aerodynamisch is, dan zal er ook weinig geluid van de wind komen en kan er veel gehoord worden. Dit kan de veiligheid sterk ten goede komen.

> De Shark Spartan Carbon: Kies zelf een aflevermoment en plek!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen