Shark Evo-One 2 Krono helmen: tot wel 40% korting

Als het over een goede helm gaat, dan gaat het vaak over een systeemhelm. Dit is Lees door

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.
een helm zoals de Shark Evo-One 2 Krono. Dit type model is geschikt voor gebruik op motoren, scooters, brommers, quads, crossmotoren en allerlei andere voertuigen. Dat komt niet in de laatste plaats door de mate van veiligheid die geboden wordt door deze varianten. In de serie Evo-One helmen van Shark is hier bovendien extra veel aandacht voor. Zo kan comfortabel en veilig gereden worden onder alle omstandigheden.

Evo-One 2 Krono helm van Shark: oog voor comfort

Een systeemhelm is weliswaar zeer veilig, maar het is ook belangrijk dat een helm goed passend is. In het geval van de helmen van Evo-One 2 Krono van Shark is het zo dat er veel tijd is besteed aan het zorgen voor een goede pasvorm. Daarom is schaal bijvoorbeeld in twee verschillende maten te krijgen. Zo kan altijd precies de juiste helm voor de drager ervan gevonden worden. Dit is naast andere zaken natuurlijke erg belangrijk. Dat neemt echter niet weg dat er nog veel meer meeweegt bij het maken van een keuze voor deze helm, zoals:

  • Meest moderne antikrasvizier
  • Chin guard locking systeem
  • Geïntegreerd zonnevizier
  • Voorbereid op gebruik van communicatiesystemen

Ook is het belangrijk om te weten dat de helmen Shark Evo-One 2 Krono goedgekeurd zijn volgens het keurmerk ECE 22.05. Dat betekent dus dat de helm gedragen mag worden op de motor en scooter. Zowel op de wegen binnen de bebouwde kom als op snelwegen. Het keurmerk betekent dat de helm goed geschikt is onder warme omstandigheden, in regen en kou en goed bestand is tegen klappen van verschillende impact. Daardoor zijn zowel hoge snelheden als flinke drukte geen probleem wanneer de Evo-One gedragen wordt.

> De Shark Evoline 3 helm online kopen: Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis!

De keuringspunten van een helm

Als er gesproken wordt over goedkeuring volgens het keurmerk ECE 22.05, wat betekent dit dan eigenlijk? Het is goed om te weten welke tests er worden gedaan als een helm wordt goedgekeurd. In de eerste plaats gaat het om bijvoorbeeld de mate waarin de helm tegen klappen kan. Dit wordt getest door hem te laten vallen, maar ook door bijvoorbeeld een aambeeld te gebruiken. Zo wordt bekeken of de helm de maximale impact aankan. Een helm moet immers tenminste vijf jaar kunnen meegaan bij regelmatig gebruik.

> De Shark Spartan en de Shark Skwal 2 helmen online bestellen: Verzending = gratis!

In dat opzicht zijn ook zaken zoals de mate waarin de helm tegen wat hogere temperaturen kan van belang. Daarom wordt in een speciale oven getest tot wel vijftig graden Celsius. Dit geeft een goed beeld van de mogelijkheden. Er zijn in het totaal zes tests waaraan de helm moet worden onderworpen. Worden deze doorstaan, dan kan het keurmerk 22.05 worden geven. Bij mindere prestaties bestaan ook keurmerken van 01 tot en met 04.

> De Shark helm online bestellen? Bekijk nu ons assortiment met onder andere de Shark Evoline: Profiteer van kortingen tot wel 40%!