Scorpion EXO-930 Solid systeemhelm: Levering al binnen 24 uur!

Scorpion is binnen enkele jaren een zeer bekend merk geworden binnen de motorsport. Het merk is Lees door

Geen producten gevonden voor deze selectie.

begonnen om de Amerikaanse markt te veroveren. Dit is goed gelukt, want binnen no-time is Scorpion tot de top-5 helmen van Amerika geklommen. Door het succes is Scorpion niet stil blijven zitten. Na Amerika, willen zij nu namelijk groot worden in Europa. Het succes van het merk komt niet uit de lucht vallen. Scorpion helmen zijn namelijk kwalitatief erg goede helmen. Dit komt omdat het gehele proces van een helm maken in eigen fabriek wordt gedaan. Geen enkele taak wordt uitbesteed, waardoor er een constante kwaliteitscontrole is. Dit is terug te zien in de helmen, waaronder ook de Scorpion EXO-930 Solid helm.

Scorpion EXO-930 Solid helmen: Wat kun je verwachten?

Deze systeemhelmen van Scorpion worden gemaakt van polycarbonaat. Dit is een thermoplastisch materiaal dat onder hoge druk in een mal wordt gespoten. Hierdoor ontstaat er een helmschaal die stevig, maar wel licht is. Hierdoor zit de EXO-930 helm heerlijk op het hoofd. Mede dankzij het gebruik van polycarbonaat, is de helm voorzien van het ECE 22.05 keurmerk. Dit keurmerk laat zien dat de helmen geschikt zijn om te dragen op de openbare weg. Het keurmerk is geldig voor heel Europa.

Een ander punt waardoor de Scorpion helm heerlijk op het hoofd zit, is de binnenvoering. De binnenvoering is namelijk gemaakt van Kwikwick II. Dit materiaal is zacht en hypoallergeen. Ideaal dus als je vaak lange afstanden moet rijden. Een ander groot voordeel van de binnenvoering is dat het uitgenomen en gewassen kan worden. Het is aan te raden om de voering met de hand te wassen. Als je liever een wasmachine gebruikt, kan dit ook. Let hierbij alleen wel op dat je een waszakje gebruikt waar de voering ingestopt kan worden. Dit maakt de kans op beschadiging kleiner.

Scorpion EXO-930 Solid motorhelm: De ideale systeemhelm

De EXO-930 helm van Scorpion is een geweldige systeemhelm. Dit komt omdat de helm geschikt is om te dragen met het kinstuk geopend en gesloten. De dubbele homologatie (P/J) zorgt er namelijk voor dat het kinstuk vastgeklikt wordt als het is geopend. Dit heeft als voordeel dat het kinstuk niet terug kan klappen, waardoor het je zicht ontneemt. Door dit P/J-keurmerk kan de helm op beide manieren worden gedragen. Hierdoor kun je dezelfde helm in de winter en in de zomer gebruiken. Het maakt niet uit wat voor weer het is, je bent met de Scorpion EXO-930 systeemhelm altijd goed voorbereid!