Sorteren op:
Scooterhelmen

Scooterhelm kopen: Gratis verzending & Morgen in huis

Alle helmen in deze categorie zijn geschikt voor de aanstaande helmplicht van 1/1/2023. Bekijk ons brede Lees door

Van laag naar hoog sorteren

2 producten in totaal

Filteren

2 producten in totaal

Filteren
assortiment aan helmen voor scooters. Een degelijke scooterhelm is van groot belang voor een veilige rit op je scooter. Gelukkig hoeft hier niet perse een groot prijskaartje aan te hangen. Je vindt bij ons goedkope scooterhelmen, maar ook luxe uitvoeringen. Een scooterhelm voor dames en heren. Er is voor iedere scooterrijder dus een passende helm te vinden. Bekijk ons brede assortiment aan helmen voor scooters en bestel jouw favoriete (goedkope) scooterhelm.

Helm scooter: altijd voorzien van een ECE keurmerk

Bij ons heb je de zekerheid dat de scooterhelmen altijd voorzien zijn van het ECE 22.05 keurmerk.. Dit is een kwaliteitskeurmerk dat alleen gegeven wordt aan scooterhelmen die de test hebben doorstaan. Iedere scooterhelm in ons assortiment is getest op de kwaliteit. Denk aan proeven naar de schokbestendigheid, de slijtage en de stevigheid van de scooterhelmen.

En weet je wat een voordeel is van geteste helmen voor een scooter van ons? Een helm met dit type keuring mag op alle Europese wegen gebruikt worden en niet alleen in Nederland. En naast de scooter en als motorhelm zijn deze helmen ook geschikt voor de helmplicht snorfiets vanaf 2023

Een scooterhelm kopen, waar let ik op?

Voordat je gelijk overgaat op het bestellen van een scooterhelm, is het belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over wat voor een scooterhelm je nodig hebt en welke scooterhelm het beste bij je past. Denk na over de volgende dingen voordat je overgaat op een helm scooter kopen:

 • Type
  Bepaal voor het aankopen welk type scooterhelm de voorkeur geniet. Maak een keuze uit de volgende type helmen:
  • Jethelm: deze heeft geen kinstuk
  • Integraalhelm: deze heeft een gesloten helmschaal
  • Systeemhelm: deze helm is een combi tussen jethelm en integraalhelm, dankzij het opklapbare kinstuk
 • Het gebruik van de helm voor scooter
  Bepaal wat voor type bestuurder je bent. Dan kan je aan de hand daarvan een keuze maken wanneer je een helm als scooterrijder koopt. Rijd je bijvoorbeeld meer in de stad, dan is een jethelm of een fashionhelm een goede optie. Rijd je langere afstanden dan is een integraalhelm wellicht meer geschikt
 • Juiste maat
  Het is belangrijk om een helm te kopen die goed zit. Te veel of te weinig ruimte tussen het hoofd en de binnenschaal van de helm kan irriteren. Om een helmmaat te bepalen, kan je gebruikmaken van onze matentabel. Daarmee kan je eenvoudig zelf uitzoeken wat je scooterhelm maat is. Het enige wat je nodig hebt, is een meetlint

Heb je de praktische aspecten van een scooterhelm bekeken en bedacht wat het beste bij je past? Daarna kun je nadenken over de uitstraling van de scooterhelm. Kies je voor een opvallende kleur voor een helm voor een scooter voor dames of wil je een stoere scooterhelm in het (mat)zwart?

Verschillende materialen scooterhelmen

Scooterhelmen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Maar er zijn ook verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er:

 • Carbon helmen: een carbon helm heeft meerdere voordelen. Zo zijn deze helmen voor scooterrijden ideaal licht, maar zeer stevig. Door de stevigheid heeft dit materiaal een uitstekende schokabsorptie. Daarnaast hebben ze ook nog eens een lange levensduur
 • Polycarbonaat helmen: een polycarbonaat helm komt erg veel voor. Het voordeel van polycarbonaat is namelijk dat dit veel sneller is te produceren. Hierdoor zijn helmen van dit materiaal ook een stuk goedkoper in de prijs
 • Fiberglass helmen: fiberglass helmen, ook wel bekend als glasvezel scooterhelmen, vallen onder de composiet helmen. Het voordeel van deze type helmen is deze helmen zeer licht zijn. Hierdoor zijn ze uitermate comfortabel. Daarnaast hebben ze ook een langere levensduur dan polycarbonaat helmen

> Bescherm ook je scooter tegen weersomstandigheden, met een beschermhoes scooter!

Veelgestelde vragen:

Welke helm draag je op een scooter?

Zolang een helm maar gekeurd is, mag je met elke helm op als scooterliefhebber. Welke helm je op een scooter draagt is dus volledig afhankelijk van je smaak en het type scooterrijder dat je bent. Rijd je voornamelijk door de stad. Dan zal het niet nodig zijn om een helm aan te schaffen die je hoofd volledig omsluit.

Waar koop je een scooterhelm?

Een helm koop je gewoon online. Vergelijk de helmen op onze website en bestel de scooter helm die je het meest aanspreekt op kleur, maat, ergonomie en stijl.

Is een helm verplicht op een scooter?

Alle scooterrijders moeten een helm dragen in het verkeer. Vanaf 1 juli 2022 geldt de helmplicht snorfiets landelijk.

Wat kost een helm?

Hoe duur een helm is, is afhankelijk van het materiaal van de helm, de extra’s en de levensduur van de helm. Hoe exclusiever het materiaal, hoe meer extra’s er zijn – denk hierbij aan een scooterhelm met een geïntegreerd zonnevizier – en hoe langer een helm meegaan, hoe meer kosten er gepaard gaan bij de aanschaf van een helm. 

Waar moet een scooterhelm aan voldoen?

Belangrijk bij de aanschaf van een helm is dat je let op het keurmerk. Deze dient aanwezig te zijn op de kinriem van de helm en is herkenbaar aan de letter E met daarachter een nummer. Wanneer er een keurmerk aanwezig is, weet je dat de helm een veiligheidskeuring goed heeft doorstaan.

Hoe lang gaat een helm mee?

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de levensduur van een helm. Als een helm beschadigt, dan is deze niet meer geschikt voor gebruik. Dit kan gebeuren wanneer je een ongeluk hebt gehad bijvoorbeeld. Is er sprake van een fabrieksfoutje? Dan kun je vaak tot wel 5 jaar aanspraak doen op de fabrieksgarantie.

Deze tekst is geschreven door onze .

 

Andere interessante producten:

 

C

Caberg Drift Evo

Caberg Duke 2 pinlock

Caberg integraalhelm

H

Helmen speed pedelec

 

 

 

 

 

K

Kinder helm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S

Schuberth c4 pro carbon

Schuberth c3 pro white

Schuberth helm

 

Advies

Hoe vind je een geschikte scooterhelm?

Is een helm dragen op een bromfiets of scooter verplicht?

Vanaf welke leeftijd mag je scooter rijden?

Wat is het verschil tussen een motorhelm & een scooterhelm