Schuberth E1 helm: voor sportieve motorrijders

Schuberth E1 helmen zijn perfect voor de sportieve motorrijders. Deze helm is door Schuberth ontwikkeld voor Lees door

Sorteren

1 product

Filteren
Sorteren

1 product

Filteren

de avontuurlijke rijder. Dat neemt niet weg dat de Schuberth E1 helm uiteraard ook gewoon gedragen kan worden op de snelweg.

De Schuberth E1 is een stoere kwaliteitshelm voor de echte off road rider. De helm staat bekend om het comfort, de stille helm en het unieke ventilatiesysteem.

Schuberth E1 helmen als mix tussen crosshelm en systeemhelm

Het bijzondere van de Schuberth E1 helmen is dat je deze als een mix tussen een crosshelm en systeemhelm kan beschouwen. De eigenschappen zijn zoals die je van een systeemhelm mag verwachten. De uitstraling en het design van de Schuberth E1 helm zijn weer te vergelijken met die van een crosshelm. Het grote voordeel is dat deze helm speciaal ontworpen is met het oog op comfort en luxe. Iedere keer weer ervaar je het comfort van de Schuberth E1 helm door de luchtstroom die veroorzaakt wordt door het Air Channel systeem. Er is sprake van een ideale luchtcirculatie in de Schuberth helm door de ventilatiezone rond het hoofd.

Op het kinstuk is er sprake van een instelbare opening om tijdens zware inspanning gemakkelijker adem te kunnen halen. Het vizier is topklasse en extra groot uitgevoerd om zo een goede blik op de omgeving te hebben. Bovendien is er sprake van een ingebouwd zonnevizier. Nog een voordeel van de Schuberth E1 helmen is het aerodynamische karakter net als de stabiliteit tijdens wind en grote snelheid.

  • Air Channel systeem
  • Ventilatiezones
  • Ingebouwd zonnevizier
  • Groot en breed vizier 
  • Aerodynamisch karakter 
  • Stabiliteit tijdens wind en snelheid
> Naast de Schuberth systeemhelmen zijn de Schuberth integraalhelmen ook enorm populair!

Air Channel System ventilatie

Zeker als sportieve motorrijder is de ventilatie van belang. De bosweggetjes en zandvlaktes zorgen voor de nodige uitdagingen, met alle temperatuurstijgingen van dien. Gelukkig heeft de Schuberth E1 Enduro helm daar een ideale oplossing voor: het air channel system.

Het air channel system zorgt voor heerlijke frisse en koele lucht in de helm. Zowel bij het hoofd, het kinstuk als bij het vizier zit een kanaal waar lucht doorheen kan stromen. Zo ben je ervan verzekerd dat de luchttoevoer van de Schuberth E1 optimaal is tijdens de bloedstollende ritjes.

Klasse 1 vizier

Het Duitse merk Schuberth heeft alle viziers voorzien van de optische klasse 1. Niet geheel verrassend heeft ook de Schuberth E1 helm een klasse 1 vizier. Een anti-condens lens en een anti-kraslaag houdt iedere fanatieke motorrijder tevreden. Want wat is een motorhelm zonder optimaal zicht?

Een ander belangrijk voordeel van het vizier is de speciale aanpassing om geluid te reduceren. De wind heeft geen enkele kans om onder het vizier door te komen en kan dus minimaal geluid veroorzaken rondom het vizier.

De Schuberth E1 helm is ook voorzien van een zonnevizier. Tijdens het crossen is het natuurlijk belangrijk dat je elke steen, kuil en bocht goed kunt zien. Daarom is dit geïntegreerde zonnevizier ideaal.

Beweegbaar kinstuk

Voor een systeemhelm is het natuurlijk niet heel verrassend dat de Schuberth E1 een beweegbaar kinstuk heeft. Het ideale aan dit kinstuk is dat het op 3 verschillende standen gezet kan worden. Het kinstuk van de Schuberth E1 kan in één handbeweging omhoog geklapt worden.

CoolMax binnenvoering

De Schuberth E1 helm is voorzien van echt CoolMax textiel. Voor motorrijders die behoorlijk snel bezweet raken is dit een absolute aanrader. CoolMax Textiel zorgt voor een optimaal klimaat van de binnenvoering en voert vocht efficiënt af. Natuurlijk is de stof ook oeko-Tex 100 gecertificeerd. Alle voordelen van de CoolMax binnenvoering op een rijtje:

  • Oeko-Tex 100 gecertificeerd
  • Eenvoudig uitneembaar
  • Makkelijk te wassen in de wasmachine

Extra stille helm

De Schuberth E1 helm is een extra stille helm. Niet alleen de vorm van de E1 Schuberth zorgt hiervoor, maar ook de spoiler zorgt voor de juiste stroomlijning. Schuberth heeft een unieke windtunnel, waar alle weersomstandigheden nagebootst kunnen worden. Ook de Schuberth E1 is in deze windtunnel getest. Zo ben je er van verzekerd dat de Schuberth E1 helm bestand is tegen allerlei weersomstandigheden.

Meer informatie lezen? Bekijk onze blogs:

Houd de crosshelm in perfecte conditie

Tijdens het off-road rijden op de motor is de kans natuurlijk groter dat de Schuberth E1 eerder vuil wordt. Als dat na een crossrit het geval is, wordt uiteraard aangeraden om de crosshelm na afloop goed te reinigen. Dan blijft de helm Schuberth E1 namelijk in een uitstekende conditie en blijft de helm er ook goed uitzien. Het reinigen kan het beste gebeuren met een wat nattige doek. Daarmee kan de buitenschaal schoongemaakt worden net als de vizieren en andere onderdelen.

Bekijk hier ook onze andere Schuberth helmen: