• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Roze helmen: verzending = gratis!

Bescherming is natuurlijk het belangrijkste, maar dat betekent niet dat er geen aandacht aan de uitstraling besteed hoeft te worden. Roze helmen zijn daarom helemaal van deze tijd.

8 artikel(en)

8 artikel(en)

Ze kunnen goed bij uw persoonlijkheid passen. Zeker ook wanneer de scooter hier ook op is uitgezocht. Een roze scooter met een groene helm zou immers niet heel erg aantrekkelijk voor het oog zijn. Naast de eisen met betrekking tot de veiligheid moet de helm dus ook hieraan voldoen. Gelukkig zijn er veel varianten waarbij dit het geval is.

Vaak zijn de roze helmen dan ook op het gebied van ontwerp helemaal van deze tijd. Denk bijvoorbeeld aan een pothelm of retrohelm. Die passen goed bij de klassieke scooters en motoren die zo populair zijn op dit moment. Dat een helm in retrovorm is gemaakt doet overigens niets af aan de veiligheid. De modellen hebben eigenlijk altijd het keurmerk ECE 22.05.

Helm in roze kleur: letten op praktische zaken

Een helm die roze is moet natuurlijk ook gewoon aan de wensen en eisen voor praktisch gebruik kunnen voldoen. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat hij goed moet passen en dus moet worden gekocht in de maat die bij uw hoofd past. Ook heeft dit betrekking op een aantal onderdelen die de helm moet hebben om goed bruikbaar te zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan zaken zoals:

 • Een antikras vizier
 • Een voering die te wassen is
 • Uitneembare oorpads
 • Loskoppelen van vizier mogelijk
 • Licht in gewicht

Vooral de kenmerken van het vizier zijn van belang. Dit geldt in ieder geval voor motorrijders en quadrijders, maar eigenlijk ook voor het gebruik op een scooter of een brommer. Aan de vorm van het vizier is door de jaren dan ook veel aandacht besteed. Zo kan voor brildragers een roze helm worden gevonden die een uitneembaar of een verstelbaar vizier heeft. Daardoor kan de bril gewoon gedragen blijven worden en heeft u perfect zicht en alle profijt van de helm.

> Bekijk onze witte helmen en profiteer van korting tot 40%!

Helm en vizier schoonmaken

Het is natuurlijk ook belangrijk om de roze helm regelmatig te blijven schoonmaken. Al is het alleen al omdat hij er dan weer mooi en glanzend uitziet. Daarnaast is dit van belang voor het vizier. Dit moet zo nu en dan met een katoenen doek en wat warm water worden gepoetst. Eventueel is het gebruik van speciale wax een goede optie. Daarmee kan dan namelijk worden gezorgd dat het vizier vuilafstotend wordt en beter bestand is tegen water van bijvoorbeeld regen. Het schoonmaken hoeft geen dagelijkse bezigheid te zijn, maar het is wel aan te raden roze helmen regelmatig even te poetsen.

> Vandaag besteld = morgen in huis: De zilveren helm!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen