• Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Retro scooterhelm: gratis thuisbezorgd in 24u!

Er zijn verschillende soorten helmen die bij de retrotrend passen. Vooral een retro scooterhelm is erg in trek.

2 artikel(en)

2 artikel(en)

Dit is ook goed te begrijpen, aangezien ook de retro scooter erg populair is. Bij deze helmen is zeer veel aandacht aan het design geschonken. Het is wel belangrijk om te weten dat hier wel moderne technieken bij zijn gebruikt. Dat betekent dus dat ze ondanks hun klassieke uitstraling wel aan moderne eisen voor veiligheid voldoen. Dit is een belangrijk punt om mee te nemen.

Waar een retro scooterhelm vooral om geroemd wordt, is de comfortabele draagwijze. Dit komt bijvoorbeeld door dat de onderzijde open is gelaten. Dit maakt het wat minder gesloten. Daarnaast zijn ze vooral ook goed passend en zitten ze niet te ruim of juist te strak. Wel is het belangrijk dat dan de juiste maat wordt gekozen. Dit is namelijk wel verschillend per persoon.

Scooterhelmen retro: niet alleen maar mooi

Hoewel vooral het ontwerp bij retro scooterhelmen een beweegreden is om ze aan te schaffen, is het zeker ook zo dat de helmen bijvoorbeeld ook veilig en comfortabel zijn. Dit is belangrijk omdat met de scooter bijvoorbeeld door druk stadsverkeer bewogen moet kunnen worden. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de retrohelmen kunnen hier goede bescherming tegen bieden. Ook zijn er andere pluspunten. Voordelen van dergelijke scooterhelmen zijn bijvoorbeeld:

 • Een antikras vizier
 • Een vizier dat beschermt tegen zonlicht
 • Uitstekende pasvorm bij juiste maat
 • De sluiting rond de kin is strak maar comfortabel
 • De helmen zijn licht in gewicht

De helmen zijn onder andere licht omdat ze vaak net iets kleiner zijn dan bijvoorbeeld crosshelmen. Een retro scooterhelm is daardoor ook veel gemakkelijker op te bergen. Zo passen ze bijvoorbeeld eigenlijk in elke buddyseat. Mocht de scooterhelm meegenomen moeten worden, dan is dit ook geen probleem. De scooter retrohelmen wegen immers nauwelijks iets. Daardoor kan hij gemakkelijk gedragen worden gedurende een dag zonder dat dit vervelend wordt.

Vraag en antwoord

Hoe weet ik of een helm veilig is?

Alle helmen zijn voorzien van een ECE-keurmerk. Dit keurmerk is het ECE 22.05-merk. Dit betekent dat de helmen geschikt zijn voor gebruik op de openbare weg met elk soort voertuig.

Wanneer kan ik de helm verwachten?

Wanneer voor 23.59 is besteld, dan komt de helm de volgende dag al naar u toe. Dit betekent dus eigenlijk altijd dat de helm er een dag later al is.

Hoe weet ik mijn helmmaat?

De maat helm is te bepalen aan de hand van een tabel. Deze is gemakkelijk te vinden op een aparte pagina.

> Prfotieer van gratis verzending en korting tot 40% bij onze goedkope integraalhelmen: kijk snel!

Shark helmen Caberg helmen HJC helmen Schuberth helmen Vinz helmen