Retro Jethelm: korting tot 40%

Het is belangrijk dat een helm voor goede bescherming zorgt. Dit is de eerste taak van Lees door

Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren
per pagina
 1. Scorpion EXO-Combat Evo Samurai - Mat Zwart / Rood
  Scorpion EXO-Combat Evo Samurai - Mat Zwart / Rood
  Waardering:
  100%
  Prijs (incl. btw)
  Normale prijs € 209,90 Vanaf € 188,90
  Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Van laag naar hoog sorteren

1 product

Filteren
per pagina
de helm. Dat neemt niet weg dat hij er ook goed uit moet zien. Een mooie retro jethelm kan dan de juiste keuze zijn. Deze is namelijk zeer veilig, maar ook van knap design voorzien. Zo is er bijvoorbeeld geen kinstuk aan toegevoegd. Dit is makkelijker met ademen, maar ziet er ook mooier en meer klassiek uit dan bijvoorbeeld een crosshelm. Hiervoor is echter geen concessie gemaakt in de veiligheid van de helm.

Bovendien is een retro jethelm vaak ook gewoon erg comfortabel. Wie de juiste maat kiest, kan er zeker van zijn dat de helm lekker zal zitten. Hij past dan precies op het hoofd en er is weinig geluidsoverlast. Dit komt namelijk vooral voor bij helmen die juist niet goed passen. Ook aan zaken als goed zicht is bovendien goed gedacht.

Jethelmen retro: stoer om te zien, verstandig om te dragen

Wie graag jethelmen met retro-uitstraling wil dragen op de scooter of motor, hoeft niet bang te zijn dat hij uit de mode loopt. De helmen zijn immers flink populair de laatste tijd. Dit is echter alleen maar mogelijk omdat ook aan de veiligheid is gedacht door de fabrikant. Dit is terug te zien in alle kenmerken die de helmen hebben. Een aantal belangrijke punten daarvan zijn bijvoorbeeld:

 • Keurmerk ECE 22.05
 • Geïntegreerd zonnevizier
 • Makkelijke maar stevige sluiting
 • Laag in gewicht
 • Vizier dat niet kan krassen

Het grote voordeel hiervan is dat de jethelmen retro is dat ze bij elk voertuig passen. Natuurlijk is de eerste gedachte vaak dat deze het best samengaan met een klassiek model scooter. Toch is ook voor de motor of de quad dit type helm zeer geschikt. Het keurmerk zorgt er immers voor dat de jethelm altijd op de openbare weg gedragen mag worden. Dit geldt zowel binnen de bebouwde kom als erbuiten. De veiligheid is immers gegarandeerd omdat deze uitvoerig getest is.

Een helm tweedehands kopen, ja of nee?

Een helm kan best duur zijn. Hoewel het hier wel om de persoonlijke veiligheid gaat, is het desondanks best goed te begrijpen dat u ook naar mogelijkheden kijkt om een jethelm retro tweedehands aan te schaffen. Toch is dit geen goed idee. Het kan namelijk zijn dat de helm onzichtbaar beschadigd is. Dit kan bijvoorbeeld bij een val gebeuren. Dit zorgt ervoor dat de helm niet langer zijn beschermende werking heeft. Daarnaast is een gedragen helm altijd gevormd naar het hoofd van de eigenaar. De kans dat de helm net niet goed past is, daardoor flink groot.

> Niet gevonden wat u zocht? Bekijk dan eens de Schuberth helm!