Quad helm: gratis verzending in 24 uur!

De meeste motorhelmen zijn geschikt om te gebruiken op een quad. Er zijn echter ook gewoon Lees door

Sorteren

16 producten

Filteren
 1. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
 2. Op werkdagen vóór 23:59 uur besteld
  =
  morgen gratis bezorgd!*
Sorteren

16 producten

Filteren

Lees minder modellen die specifiek als quadhelm bedoeld zijn. Deze zijn natuurlijk veel beter passend als er met de quad gereden gaat worden. Waar let je op bij het uitkiezen van een quadhelm? Het is belangrijk dat de pasvorm perfect is. Een te kleine helm past niet goed op het hoofd en een te grote helm kan de klap niet opvangen. In beide gevallen is dit dus niet comfortabel.

Is een quad helm verplicht?

Het dragen van een quad helm is verplicht onder bepaalde omstandigheden.
 1. Heb je een quad die harder kan dan 50 km/u (personenauto of driewielig motorrijtuig) dan is het dragen van een quad helm verplicht.
 2. Heb je een quad die goedgekeurd is als bromfiets, dan is een helm voor op de quad verplicht.

> Profiteer van korting tot 40% op het gehele assortiment Shark helmen.

Ventilatie bij een quadhelm

Met een flinke rit voor de boeg is het fijn om te weten dat de helm voor de quad een goede ventilatie heeft. Kanalen voor de luchttoevoer aan de voorzijde van de quadhelm en kanalen voor de lucht afvoer aan de achterzijde van de quadhelm. Let er dus goed op dat de quadhelm voorzien is van een dergelijk ventilatiesysteem. Zo is er altijd frisse lucht aanwezig in de helm.

Wasbare binnenvoering

Een goed ventilatiesysteem is handig, maar dat houdt natuurlijk niet de transpiratie tegen. Regelmatig de binnenvoering wassen is meer dan aan te raden. Een quad helm heeft gelukkig – in de meeste gevallen – een uitneembare én uitwasbare binnenvoering.

Het vizier van een helm

Het vizier van een helm – ook dus van een quad helm – is ontzettend belangrijk. Het is immers nagenoeg onmogelijk om duidelijk zicht te hebben zonder, maar wanneer het vizier van de quadhelm niet van goede kwaliteit is, is het ook lastig rijden met vizier. Daarom zijn een aantal kenmerken altijd van belang. Zo moet deze een antikrasbehandeling hebben gehad. Daardoor blijft hij helder. Ook is het goed om zonwerend glas of kunststof te hebben. De volle zon in het gezicht is immers vaak een lastig probleem bij het rijden. Denk hier dus altijd goed aan als er een nieuwe helm aangeschaft gaat worden. De meeste quadhelmen zijn overigens goed in orde. Zeker die met het keurmerk.

> Scooterhelm kopen? Vandaag besteld, morgen in huis!