Scooter rijden in Manchester: populaire routes en praktische tips

Ben je slechts enkele dagen in Manchester en wil je zo veel mogelijk van de stad zien? Huur dan een scooter en verken het bruisende Manchester al rijdend. Je kunt natuurlijk ook een scooter huren als je het gewoon leuk vindt om scooter te rijden in een vreemde stad.

In dit artikel lees je meer over het op de scooter verkennen van het bruisende Manchester. Zo zetten we enkele leuke bezienswaardigheden op een rijtje die je met de scooter kunt bezoeken, maar krijg je ook enkele praktische tips om een scooter te huren en scooter te rijden in de stad.

Scooter rijden in Manchester: populaire routes en praktische tips

3x leuke scooterroutes in hartje Manchester

In Manchester zijn vele leuke bezienswaardigheden te vinden. Deze kun je al lopend bezoeken, maar je kunt ook een scooter huren om snel naar de diverse bezienswaardigheden te rijden. De drie leuke scooterroutes die we hieronder voor je op een rijtje zetten, brengen je stuk voor stuk naar leuke bezienswaardigheden in de stad.

Richting Albert Square

Albert Square is niet alleen het grootste en belangrijkste plein van Manchester, maar ook het mooiste plein in de stad. Aan het plein vind je diverse mooie gebouwen, waaronder Town Hall. Verder vind je op het plein enkele standbeelden en monumenten, waaronder het standbeeld van Prins Albert. Naar deze prins is het plein vernoemd.

> Kortingen tot wel 40%: Bekijk nu RPHA 11 HJC helm!

Richting Castlefield

Castlefield is een beschermd gebied dat bij Manchester hoort. Vanuit deze bijzondere plaats is de stad Manchester ontstaan. Dit maakt de plaats absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het gebied om Castlefield heen is overigens ook een aanrader, want hier worden allerlei evenementen georganiseerd. Ook vind je hier hippe restaurants en bars, waar je een hapje kunt eten of een drankje kunt drinken.

Richting The Lowry

The Lowry is een opvallend en indrukwekkend gebouw, dat je op een prachtige locatie aan het water vindt. Het gebouw is zeker een hoogstaand architectonisch bouwwerk te noemen en dit maakt The Lowry zeker een must om te bezoeken voor de liefhebber van bijzondere architectuur. In het gebouw vind je twee theaters, een grote tentoonstellingsruimte, een studio en een kunstgalerij.

> Bestel nu een RPHA 70  HJC helm: Kies zelf een aflevermoment en plek!

Een scooter huren in Manchester

Er zijn diverse bedrijven te vinden in Manchester waar je een scooter kunt huren. Om een goede scooter voor een eerlijke prijs te huren, raadpleeg je de volgende tips:

  • Bekijk de website van een verhuurbedrijf. Ga na hoe betrouwbaar dit bedrijf is.
  • Lees de reviews van andere toeristen.
  • Spreek van tevoren een prijs af voor het huren van een scooter.

Veilig aan het verkeer deelnemen

In Manchester wordt, net zoals in de rest van Engeland, links gereden. Het is erg belangrijk hier rekening mee te houden, voor je op de scooter stapt en gaat deelnemen aan het verkeer. Als je oversteekt, kijk je rechts, links, rechts (in plaats van links, rechts, links). Verder neem je rotondes niet rechtsom, maar altijd linksom. Ook dit is even wennen.

Stap je voor het eerst op de scooter in Manchester? Oefen dan eerst even op een rustige weg en ga daarna pas het drukke centrum in.

Scooterhelmen

Vinz Stelvio - Mat Oranje
Vinz Stelvio - Mat Oranje
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion EXO-Combat Evo Samurai - Mat Zwart / Rood
Scorpion EXO-Combat Evo Samurai - Mat Zwart / Rood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  209,90 Vanaf  188,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Vinz Fiori - Mat Grijs / Wit
Vinz Fiori - Mat Grijs / Wit
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  79,95 Vanaf  69,95
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook: 3 Populaire scooterroutes in Liverpool!