Vóór 23.59 uur besteld = morgen gratis bezorgd
 • Voor 23.59 uur besteld
  = morgen in huis
 • Gratis verzending op
  gehele assortiment
 • Kies zelf je aflevermoment
  & afleverplek
 • ECE keurmerk op
  alle helmen
 • Wat is mijn maat?

Past een systeemhelm in de buddy seat van de scooter?

Het is natuurlijk altijd prettig als bij het rijden op een scooter en het dragen van een systeemhelm dat de helm in de buddy seat van de scooter kan worden opgeborgen. Het is echter niet standaard te zeggen dat systeemhelmen altijd in alle buddy seats van scooters passen.

Het is onder meer afhankelijk van het type scooter, maar ook van het model en de grootte van de systeemhelm of de helm in de buddy kan worden opgeborgen. De ene scooter biedt net even wat meer ruimte in de buddy dan de andere scooter en de ene systeemhelm is net even minder groot of anders gevormd dan de andere.

Helm opbergen

Als het belangrijk wordt gevonden om de helm op te kunnen bergen in de scooter, dan is het bij de aankoop van een scooter al van belang om op te letten of er voldoende ruimte beschikbaar is. In dat geval is het aan te raden om de systeemhelm mee te nemen bij het kopen van een scooter om na te gaan of de helm erin past.

Indien de scooter er al is en je bent van plan om een nieuwe systeemhelm te kopen, dan is het aan te raden om in het aanbod met beschikbaar helmen te kijken die doorgaans geschikt zijn om op te bergen in de meeste buddy seats.

Indien er geen ruimte beschikbaar is om de systeemhelm in de buddy van de scooter op te bergen, dan zijn er een aantal alternatieven beschikbaar. De helm kan in dat geval namelijk steeds worden meegenomen. Dat is natuurlijk wat lastig en niet in alle situaties even gewenst. Als toch de voorkeur wordt gegeven aan het opbergen van de helm, dan kan eventueel worden overgenomen om een topkoffer aan te schaffen.

 • Let op beschikbare ruimte bij aankoop scooter
 • Bekijk aanbod systeemhelmen die in buddy seats passen
 • Keuze voor alternatief, zoals topkoffer

Topkoffer voor extra ruimte

Een topkoffer biedt de gelegenheid om extra ruimte te creëren achterop de scooter. De helm kan er dan in worden opgeborgen, maar er doorgaans ook ruimte genoeg om bijvoorbeeld een regenpak of andere kleding op te bergen. Het is natuurlijk een voordeel dat de topkoffer op slot kan worden gezet, zodat de systeemhelm tegen diefstal is beschermd.

Indien van deze optie gebruik wordt gemaakt, dan kan uiteraard worden aangeraden om een universele topkoffer aan te schaffen. Dat biedt namelijk het voordeel dat de extra opbergruimte op iedere scooter geplaatst kan worden. Bij een universele versie is het overigens wel van belang dat de scooter dan van een rekje achterop is voorzien.

Topkoffers zijn in verschillende formaten verkrijgbaar, zodat er ruimte kan worden gecreëerd voor het opbergen van een enkele systeemhelm of bijvoorbeeld voor het opbergen van twee helmen.

Indien de geboden oplossing voor het creëren van extra ruimte op de scooter voor het opbergen van een systeemhelm niet de voorkeur heeft, kan ook de keuze worden gemaakt voor een bagagetas.

 • Extra opbergruimte creëren
 • Topkoffer voor enkele helm
 • Topkoffer voor twee helmen
 • Bagagetas

Naast dat een buddy ruimte kan bieden voor het opbergen van een systeemhelm biedt een topkoffer of een bagagetas die gelegenheid eveneens.

Best geteste helmen van dit moment!

Vinz systeemhelm mat zwartShark Drak helmVinz jethelm mat zwart

 

> Bekijk ook eens het gehele assortiment Shark helmen: Verzending = gratis!

Systeemhelm kopen

Bij het kopen van een systeemhelm zijn er verschillende modellen om een keuze uit te maken. Er zijn namelijk ook binnen dit type scooterhelm variaties te ontdekken ten aanzien van het merk, design, kleur en functionaliteiten. Bij het online kopen van een systeemhelm kan er speciaal op worden gelet of de helm in de buddy past. Als dat het geval is, dan wordt dit meestal er apart bij vermeld, zodat je daarop kunt rekenen. 

Wil je meer informatie over de verschillende systeemhelmen? Lees hier onze tips voor de aanschaf van een systeemhelm.

Verder zijn er nog meer aspecten van belang bij het kopen van een systeemhelm, zoals het ECE 22.05 keurmerk en het bepalen van de juiste maat. Er wordt altijd aangeraden om de hoofdomtrek te meten voor het kopen van een helm. De hoofdomtrek bepaalt welke helmmaat gekozen dient te worden bij de aanschaf van een systeemhelm. Verder geldt dat er met persoonlijke wensen ten aanzien van de kleur, maar bijvoorbeeld ook met betrekking tot het budget rekening kan worden gehouden. Uiteraard is het dan ideaal dat de systeemhelm ook nog eens in de buddy seat van de scooter past.

Veelgestelde vraag: wat zijn de voor- en nadelen van systeemhelmen?

Jethelm kopenIntegraalhelm kopenSysteemhelm kopenKinderhelm kopen

 > De Shark Raw: Profiteer nu van kortingen tot wel 40%!

Shark helmen Caberg helmen Held rugzakken Schuberth helmen Vinz helmen