Een leuke motorroute, praktische informatie en tips voor jouw motorvakantie in Moldavië

Moldavië is een van de armste landen van Europa. Omdat het land zo arm is, is het niet zo populair onder toeristen. Toch hoef je Moldavië niet te vermijden omdat het land niet zo rijk is als de andere Europese landen. Sterker nog, Moldavië is prachtig en door een motorvakantie te organiseren in Moldavië kun je het arme land juist ondersteunen.

Op deze pagina lees je meer over het organiseren van een motorvakantie in Moldavië. Met de praktische informatie en tips in dit artikel organiseer je gegarandeerd een geslaagde motorvakantie.

Algemene informatie over het land

Voor we je meer vertellen over het organiseren van een motorvakantie in Moldavië, is het goed om je wat meer algemene informatie te geven over dit land. Veel mensen kennen Moldavië namelijk niet goed of zelfs helemaal niet.

Moldavië wordt ook wel de Republiek Moldavië genoemd. Dit is een republiek in Oost-Europa, dat naast Roemenië en Oekraïne ligt. Ook ligt Moldavië tussen twee rivieren, namelijk de Proet en de Dnjestr. De hoofdstad van het land is Chisinau.

Een leuke motorroute in Moldavië

Omdat Moldavië zo arm is, zijn er niet veel wegen te vinden in het land. De meeste wegen die je in Moldavië tegenkomt, leiden je naar de hoofdstad toe of komen juist van de hoofdstad af.

Toch is een motorvakantie in Moldavië zeker niet saai. Een leuke motorroute die je in het land kunt volgen, is de route naar Chisinau vanuit het noorden. Heb je Chisinau eenmaal bereikt, dan kun je doorrijden naar Odessa. Hierbij kom je voornamelijk over doorgaande wegen, door een prachtig landschap die een beetje op het landschap van Toscane lijkt. Zeker in het voorjaar en in de zomer is dit landschap prachtig.

> Bekijk onze Caberg helmen: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

De staat van de wegen in Moldavië

Houd er rekening mee dat de meeste wegen in Moldavië niet van de beste kwaliteit zijn. Je komt onderweg regelmatig kuilen en gaten tegen. Kom je in de buurt van Chisinau? Dan worden de wegen langzaamaan beter. In de buurt van de hoofdstad kun je dan ook wat relaxter rijden.

motorvakantie in Moldavië

Goed om te weten: in Moldavië kom je nog driebaans wegen tegen. De middelste baan van een driebaans weg wordt door heen- en teruggaand verkeer gebruikt.

Ook interessant: Motorvakantie Montenegro!

De verkeersregels in Moldavië

De meeste verkeersregels in Moldavië zijn hetzelfde of bijna hetzelfde als de verkeersregels in Nederland. Enkele verkeersregels die goed zijn om even in je hoofd te prenten, zijn de volgende:

  • Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is slechts 0,3 promille.
  • Bij een rood verkeerslicht hoef je niet altijd te stoppen. Staat er een zwart bord met groene pijl naast het stoplicht, dan mag je rechtsaf bij rood licht. De weggebruikers die door groen rijden, moet je altijd voorrang geven.
  • Je mag lang niet overal parkeren in Moldavië. Parkeren tegen de rijrichting in, is bijvoorbeeld verboden. Ook als hier wel gewoon parkeervakken zijn.

Wij raden je aan om je in de verkeersregels van Moldavië te verdiepen voor je vertrekt. Zo weet je zeker dat je geen regels zal overtreden.

> Bestel vandaag je Shark helm = morgen gratis thuisbezorgd!

Motorhelmen

Scorpion Exo-tech Solid - Mat Zwart
Scorpion Exo-tech Solid - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,90 Vanaf  269,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Shark Evoline 3 - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  279,99 Vanaf  199,-
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*
Scorpion Exo-Tech Solid - Mat Antraciet
Scorpion Exo-Tech Solid - Mat Antraciet
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,90 Vanaf  269,90
Vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook eens deze aanbevolen producten: